RSS

Hari Aizec jadi Daddy mithali

13 Apr

Sabtu lepas aku kena kerja. Biasalah kerja hari Sabtu sekali-sekala sebab dek menggantikan hari-hari yg kilang tutup hujung bulan. Aku lemah bila kena kerja Sabtu, tapi aku saaaangat gembira bila dapat cuti free hari Isnin atau Jumaat. Selalunya bila belum kahwin dulu, panjang saje langkah aku berjalan makan angin ke luar daerah. Sekarang, tidak lagi. Jadual Aizec dgn aku mmg bercanggah.

Balik kepada cerita kerna Sabtu ni, pengasuh Adam tak available. Hari Jumaat pun dia dah awal2 mintak cuti. Takpe la, Jumaat 1 hari, campur Sabtu jadi 2 hari. Takkan aku nak cuti 2 hari? Dahla hari tu baru je MC sbb C*ritb*r*t..

Ok Jumaat, MIL jaga. Sabtu Daddy jaga Adam!~~ yeayy~

Mlm Jumaat tu aku dah berulang kali pesan pada Adam, “Adam esok duk rumah nekMy(nenek mummy), Adam jgn mintak dukung je tau. nnt sian NekMy penat. Jgn nangis2. jadi good boy mama tau.. Adam sayang mama kan?” berulang aku ckp kat Adam. I dont want mummy to get backache. Adam tu berat!

Mlm Sabtu pulak, Aizec yg pesan kat Adam. “Adam esok Daddy jaga Adam tau. Kita jolly! Mama takde nak marah2”.. ok, we’ll see.

Pagi Sabtu Aizec+Adam sent me to work. On our way, Daddy said to Adam, “Adam, hari ni Adam jaga Daddy tau”.. hahahhah usually he will pesan tht to our son when he had to work at night, leaving me and Adam at home.

I made calls few times to make sure Daddy is ok. hahahha later around 3pm I received a text msg from my husband.

“Adam mandi kencing. habis katil tak sempat cover! hahahahaha”

I called him few minutes later, Adam dah selesai mandi dan tidur. Mlm tu Daddy and Adam tdo lena sampai ke siang kepenatan.

 
2 Comments

Posted by on April 13, 2008 in simply random

 

2 responses to “Hari Aizec jadi Daddy mithali

  1. ajek

    April 14, 2008 at 2:05 pm

    gua mmg kurang berbakat jaga anak.tp usaha & kesungguhan buatkan gua bersemangat.tp mmg penattttttttt~

     
  2. shera

    April 15, 2008 at 1:46 pm

    ya ampunnnn..dah besar ok!!!
    sekejap jek..

    leh ler tambah lagi sorg k.tuty ;p

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: