RSS

medela lagi

15 Apr

to moms who BF her babies exclusively and working full-time, i encourage you to buy an electric pump, doublepump is much much better.

medela freestyle skrg tgh menjadi kegilaan dan aku tak berjaya lagi bid di ebay dn tahap poket yg aku kawal. kalau tak kawal dah beli dah.

older version of medela (yg dulu menjadi kegilaan ibu ibu yg cool mcm i~) skrg dah jatuh harga sgt sgt kat ebay. aku lmbt 2 bulan je, i tell you. PISA (baru tau! bukan 2nd hand) tak sampai RM200. ok la, campur dgn shipping cost dlm RM170+ lebih kurang gitu.. tak sampai RM500! sbb org dah gila kat freestyle.

beli la di ebay, sungguh aku tak tipu. mami hafiy yg nak beli my old version of PISA tu, pegi la bid kat ebay. dapat brand new lagi!

cuma nnt kena beli adapter sbb US punya power supply 120V/60Hz. frekuensi 60Hz tu masih boleh pakai kita punya yg 50Hz, so far aku buat kerja kat kilang pun aku pakai 50Hz utk US product tak penah la ada masalah. ajek bought one for me around RM20.

talking about bf, these days adam dah behave sikit.. dah boleh feed him directly without so much hassle. kalau tak, i had to give him EBM in bottle bcos he had a bad nipple confusion. betul la, kena sabar. mula2 feed him masa dia ngantuk, itu pun mesti side-lying. spjg mlm masa dia tdo mmg la bole direct feed. pastu lama2 dah bole bg masa dia belum ngantuk, still i had to lie down with him. pastu slowly i try to sit while nursing him (mencabar jugak nih).. ptg tadi dah boleh tdo while in my arms! yay!!

ok la.. nak cuci botol adam. ajek pegi mtg mlm2.. (mtg ke?) hahahha mcm drama pulak aku nak syak wasangka ajek pegi mtg mlm2.😛 ada berani dia nak tipu i?!~ hahahahha

 
4 Comments

Posted by on April 15, 2008 in simply random

 

4 responses to “medela lagi

  1. aida

    April 16, 2008 at 8:52 am

    hi mamaadam =)
    really??murahnye PISA! i pun nak double pump la mcm ni!!!

    but freestyle is sooo….tempting!

    too bad i don’t own an ebay account. or a credit card for that matter.

     
  2. mami hafiy

    April 16, 2008 at 11:36 am

    owh seyes!
    i xpnh bid ebay. dlu2 adelah sevey2 pam kt ebay tp end up bli kt pakson. nk try jenguk222 hihihi.

     
  3. nannoor

    April 16, 2008 at 1:01 pm

    aku pun trpengaruh nk beli free style medela tu. mcm best jer. tp iq uno aku masih ok. sayang plak nak jual.
    betul lah, bila dah guna single pum, even electric pun, rasa mcm x effective sgt. how i wish i can double pum a work. trpikir gak nak guna manual pump at other side, tp mcm serabut jek nanti.
    serius, aku nk double pump.
    er, aku x penah guna e-bay. boleh caya ke?
    bagi tips, bleh?

     
  4. tuty

    April 16, 2008 at 9:06 pm

    hi aida! welcome to my blog.🙂

    nak bid kat ebay senang je. so far ok belum kena tipu la. kita pun boleh baca review seller tu, ok ke tak ok.

    tips? bid harga paling tnggi kita rasa kita nak bayar, pastu ebayyg akan buat auto-bid sampai maximum limit kita. heheh

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: