RSS

my anti lactogenic food

26 Apr

anything that is instant will affect my lactation result. MSG, maggi mee, chicken stock, perencah segera, fastfood, .. coffee too.

to bf mom out there, what is your anti-lactogenic food?

my lactogenic food: longan, oat, barli, soya, and dark green leafy vege. so far MilkMateTea and halba (fenugreek) tak nampak kesan sgt. i tried drugs before (maxalon) but it has side effect tht i cannot tolerate – pening kepala sampai loya. mcm morning sickness. i stop consume drug after a while. tak nampak kesan pun. my doctor said kacang hijau pun boleh increase BM, tp aku malas nak masa bubur kacang hijau. telan je bole tak? hahah

adam batuk selsema tak baik2 lagi. ada petua? dia sgt cranky lepas mkn ubat batuk+selsema. ngantuk agaknya. kang tak bagi tak baik batuk pulak. baby mana la pandai nak spit out kahak, tunggu dia muntah sendiri je. tu pun hari ni tak muntah, cuma dia sgtt laaaa tak happy! esok tak payah la nak bg ubat.. bg ubat demam je.

 
4 Comments

Posted by on April 26, 2008 in mama adam writes

 

Tags:

4 responses to “my anti lactogenic food

  1. mami hafiy

    April 26, 2008 at 11:58 pm

    i minum soy protein je. hurm actually not sure is it soy protein or mmg susu i byk tu je. haha.

    Hafiy pon demam .. panas since last nite. sian dia asal makan + mkn ubat, muntah sampai tersembur2 ikut idung. fortunately dia x selsema, kalo xmesti cranky.. ni dia aktif cm biasa cume suhu badan tinggi smpai 39celcius risau i~

    adam & hafiy juga.. cepat sembuh ya…

     
  2. tuty

    April 28, 2008 at 7:10 pm

    mami hafiy: soy protein tu mcm mana? mana nak beli?

     
  3. mami hafiy

    April 29, 2008 at 11:47 pm

    puan tuty..

    u can get kat sini http://sitinurazlina.blogspot.com for member price!

    actually u can order using my member ID if u wanna try. so dptla diskaun drp beli sdr😀 try hit that blog.

     
  4. lutfi

    May 1, 2008 at 5:59 am

    air soya yg jual pasar malam tu takleh jugak ke? kalau tak tu pun pengganti susu yang bagus (minta jgn campur air gula)

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: