RSS

Adam mkn banyak, mama Adam sakit gusi

10 Jun

blame the wisdom tooth. i will cabut gigi after the bengkak surut(kalau berani laaaaaaaaaa.. org ckp cabut gigi bongsu ni lainn) . semalam pergi office, dah la masuk lambat, kena masuk jugak sbb keje banyak.. dgn sakit kepala sakit bahu semua laa!! seb baik settle keje, kalau tak hari ni pun kena keje dgn sakit2 ni. betul la elis ckp (dia kata cikgu meriah yg ckp), sakit gigi lagi sakit dari sakit bersalin. sekurang2nya sakit bersalin tu ada jugak hasil yg seronok nak ditunggu lepas duk dlm labour room berjam-jam. hehhe

hari ni aku MC, lepas mkn pain killer yg doctor bagi, aku jadi active. tdokan adam, aku terus konon2 nak kemas rumah. kemas sikit adam dah bgn, dia ni mmg terkenal dgn short nap. aku prepare lunch dia pun tak siap2 sbb asyik nak berdukung. today aku buatkan chicken porridge. semua aku letak. ayam, carrot, celery, bawang merah, bwg putih and halia. buh garam sikit sbb aku rasa aku loya mkn ayam tawar. tak masin pun, tp buat syarat je.

blend dgn nasi, bg adam mkn. amboiii banyaaaak tu dia mkn. aku ingat dia mkn siit je. betul la smlm babysitter ckp adam mkn banyak. nak besar la tu. susu pun banyak, mkn pun sampai 3 kali. selalunya 2 kali pun tak tentu dia nak mkn esp time ptg2 tu. dah habis semangkuk, aku cuci tgn dia semua.. dia nampak balance porridge tu kat pinggan.. duk tgk je, aku suap, mkn lagi. aik? tak pe adam.. lek lek.. mama buat byk. mlm nnt kita mkn second round.

aku rasa adam ni mkn byk sbb last week mama dgn “ssp aunties” mkn2 dgn banyak secara pelahap kat rumah auntie enol. heheheh

aku tag aizec pegi kl. dia pegi shoot wedding x-schoolmate dia, aku pegi jumpa x-ssp la! nak ikut pegi wedding aku tak larat la sbb ajek (sebut betul2!! A-JEK) sure duk amik gambar, takkan aku nak melangut dgn adam kat hall. kan? so amik langkah bijak, kita arrange potluck kat rmah enol.

mula2 aku ajak ssp-utm je, pastu aishah ajak nana, elis and lat! waaa aku sukanya~!! aku nak sgt tunjuk kat adam ‘kakak elis’ yg suka sgt bercakap tu. hahaha.. paling tak sangka dpt jumpa farina yg mmg tak jumpa2 since abis skolah.. 10yrs ago! elis pun!

10 tahun tak ubah pape, we are still the same person. masih kuat mkn, masih kuat gelak. apa yg berubah? bentuk badan! heheh.. dan tanggungjawab. borak sambil makan and tgk tv.. melayan adam yg cranky sbb tak dpt tdo. cranky2 pun senyum je bila nini nyanyi lagu itsy bitsy spider.

Aishah and Ainul in their third trimester, looking happy and rosy!

kamilla-nana-lat-ibah-aishah-nini-tuty.. mana elis?

gossipping!

mi kari latipah sedap gilaaaaaaaaaaaaaaaa~!

kejap je kan aishah dah kurus? (abaikan peace tu)

alaa tudung aku dah senget benget adam kerjakan..

farina takde dlm gambar sbb dia balik awal. nnt kita plan potluck lagi eh? lat nak mengail ajak aku tau!.. hahahha.. sangat2 thank you kat enol yg sudi jadi tuan rumah. husband enol yg sgt sporting telah men-free-kan rumah dari kaum adam, kecuali adam! thanks!!

adam tak dpt tdo sbb asyik terkejut je. hehe paling tragis masa elis excited ibah dtg pakai t-shirt mmu. terus adam menangis mcm histeria terperanjat. hahahah.. tp tu la mcm aku ckp kat diorg. adam ni cranky mcm mana pun, kalau org ramai, dia berlakon. baikkkkkkkkkkkkkkkkkkk sgt. org pun duk puji adam ni baik.. heheh mmg baik pun. tak susah nak jaga dia, cuma kalau ramai org lagi senang nak jaga adam. sbb dia friendly.

menu hari tu :

  • mi kari – lat
  • satay hj samuri – aishah
  • roasted chicken – elis, nana, farina
  • pasta – nini
  • chocolate cake – tuty
  • pudding -kamilla
  • fruits and beverages – enol

haa. ni first time aku pegi berjalan jauh tak bawak stroller. kitorg purposely tinggal stroller sbb nak bwk equipment ajek yg banyak tu. tau la myvi tu besar mana je, masukkan stroller dah abis dah space. belum bawak baju2 lagi kan? first time shopping pakai mei tai, selama ni pakai kat rumah, dekat2 je. bestnya! adam tdo dlm tu dgn senang sgt!! tak merengek pun. nampak mei tai tu mcm leceh sbb tali panjang.. tp senang je.. lipat2 msuk handbag pun muat.🙂

shopping2 tu la beli bib adam tu.. sbb bib adam tinggal kat jb.. sbb nak berjalan gi jumpa kawan mama, adam pun beli la bib yg ‘bingung’ tu..

orange you

happy

i love you?

Adam darling tdo sepanjang kl-jb, tak sedar langsung masa berenti mkn!

 
5 Comments

Posted by on June 10, 2008 in simply random

 

5 responses to “Adam mkn banyak, mama Adam sakit gusi

  1. aishahmak

    June 10, 2008 at 5:06 pm

    Ahah! Aku soka acara sosial rakan-rakan hawa ni. Ajek (sebut betul2 :D), silala menembak di Klang Valley lagi.

     
  2. nana enam

    June 10, 2008 at 6:52 pm

    eh, farina g tau wedding alysha, x jumpa ke dia ms tu?
    wahhh nama elis byk kali kena mention ek
    xleh jd nih hehe..
    nway, so hepi to see sume org
    eventho ada bbrp org tu slalu jumpa pn😛
    mlm tu jugak aku hbskn mi homemade lat mkn ngn kuah pasta nini.. sedap!!!

     
  3. aj3k

    June 10, 2008 at 7:10 pm

    sebut nama aku btul2.

     
  4. aida

    June 12, 2008 at 10:06 am

    tuty,
    dah buat mei tai ke? nak tgk plsss!!

     
  5. t.u-ty

    June 15, 2008 at 11:38 pm

    aida,

    ok, i’ll post about mei tai when i have the pic. hehe

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: