RSS

Weekend yg takde org

28 Jun

Ajek naik bas mlm semalam, pergi Pulau Redang, dgn kawan2. Plan asal, aku tdo rumah mama lepas hantar Ajek kat Tmn Sri Putri naik bas. Tp last week tetiba schedule berubah menyebabkan aku busy kat office, ditambah2 lagi aak buah sorang cuti kawin seminggu lebih. Dah tinggal 2 org je.. Kena kerja keras la kan cover semua kerja.

So Ajek beli tiket bas kat P.Gudang. Lps dia beli je, mama ckp dia pergi Sarawak minggu ni, hantar adik aku pergi Unimas. Takan aku tak balik jumpa adik before dia pergi kan? So tadi kena laaa drive sendiri dari P.Gudang ke Kangkar Pulai which took more than 1 hr drive!.. arghhhh ni semua jem punya pasal. jem yg suka2 je jem tapi takde pape pun sbnrnya..

Adam dah restless duk dlm seat, lagipun dia demam sbb teething. Tak sempat nak amik gambar gigi 2 batang bwh,dah tumbuh gigi atas. hahaha gigi dia besar! padan la sangat demam. aku tumbuh gigi bongsu pun tak lalu mkn.. adam cuma nak susu je and he has been overly clingy today. Smpai Skudai dia dah menangis bersungguh2 mintak dukung. aku biar je sambil goncang segala rattle, music box, toys.. botol susu dia terbalikkan sambil perah2 nipple tu. nampak sgt tak nak botol! kelakar la adam ni bila marah. aku kesian tgk dia nangis tp bila dia tergelak susu kena muka dia aku pun gelak sama dlm kete tu.

Mlm ni aku letak cool fever, dia tak suka.tp letak je la, risau takut panas sgt. Esok family aku fly to Sarawak.. Nnt aku yg panic bila Adam panas, dah la daddy Adam takde, dia pergi berpoya2 dgn kawan2.. Mcm mana ntah kawan2 dia tu lupa agaknya Aizec dah kawin.  hahahha takpe,mission aku dgn  Adam ialah bg dia rindu gila kat kitorang sampai dia rasa terkilan tinggalkan kitorg gi holiday. hahahahhaha

PTPTN dah hantar surat suh bayar hutang. Aku lupa nak bayar lepas Adam lahir. Aku stop bayar sekejap masa Adam jaundice, masa tu financial ketat sgt. Lepas tu lupa nak continue. Kena bayar lebih la start bulan ni nak cover 8 bulan lepas. erkk!! kenapa aku rasa makin hari makin ketat duit dlm bank.

mcm mana plan nak jadi SAHM ni? hmmmm😛

 
5 Comments

Posted by on June 28, 2008 in simply random

 

5 responses to “Weekend yg takde org

  1. aishahmak

    June 29, 2008 at 12:07 am

    Pernah suami aku ke pulau berhari-hari tanpa aku masa aku mengandung. Tapi, bila fikir, dia pun perlukan ruang dengan kawan-kawan🙂 Nanti mesti ada giliran kita😉

    Anyway, boleh keluarkan sejumlah KWSP untuk bayar PTPTN tertunggak. Cuma, aku pun belum isi borang lagi.

     
  2. t.u-ty

    June 30, 2008 at 10:18 pm

    oo ye ke? mana nak dpt info lebih mendalam pasal nih? hehe thank you~! apa la guna KWSP banyak2 tp hutang pun banyak. ha ha ha

     
  3. aj3k

    July 2, 2008 at 8:33 am

    best giler pulau redang~
    best giler dpt ngk ikan besar~
    best giler dpt ngk baby shark~
    best giler dpt kawan dari kanada~
    best giler tiket bas ilang masa nak balik~
    best giler naik bas lompat-lompat~
    best giler duk dlm bas lebih 12 jam~

    *gambo akan diupload 2-3 hari lagi~

     
  4. aishahmak

    July 2, 2008 at 2:52 pm

    Just dapatkan penyata PTPTN, borang KWSP and submit sendiri dua-dua ke pejabat KWSP.

     
  5. Lady K

    July 3, 2008 at 3:10 pm

    Pulau Kapas pon best. Meskipon aku tak dpt tgk shark, guider aku nampak shark tu berenang ke arah aku, saje nak bermesra dgn aku😛

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: