RSS

hari layan adam

12 Jul

Dah beberapa minggu aku kerja hari Sabtu, dan melanyak semua cuti-cuti utk bekerja, hari ni aku duduk rumah utk masak, basuh kain, kemas rumah, main dgn Adam.

Seronok tgk Adam hari ni. Duk asyik2 kejar dia sana sini sbb dia nak sgt main dgn vase yg kitorg sorok kat hujung hall tu. tutup dgn apa2 pun dia dpt jugak ke situ. itu kat bawah, kalau kat atas, dia duk kejar door stopper, cables dgn kipas diri. sukkkkka sgt kipas tu. mmm hari ni adam mop rumah sama2 kitorg. hahah

adam ada habit nak tdo. dia isap jari. geram betul. aku tarik, dia masuk balik. mcm ada magnet. kalau pegang je tgn dia nnt dia mengamuk. so today aku cari semula mitten dia. sarungkan.

merayu-rayu mintak aku bukak. duk tgk tgn sendiri. genggam-genggam tgn. kejap2 cuba masuk jari, tp tak boleh. tgk je aku.. “mama”.. alaaa mintak kesian la tu. aku biar je. last2 dia penat, terbaring dgn aku tgk tv, muka sedih.

tp tadi dia tdo aku bukak la jugak. nnt panas kesian pulak. masa tdo dia tak isap dah, dia isap masa tgh lalok lalok tu. nnt klau tak tarik, bg susu.. dia jugak yg marah. menangis sampai berderai air mata.

ok la nak prepare masak. esok nak pegi desaru~

***

added at 11.20pm:

check this link, ha ha! they publish my story! tapikan.. baaaanyak sgt spelling mistakes (mcm biasa).. pastu ada yg tertinggal word.. kadang2 dlm kepala ckp lain, kat tgn type lain.. jadinya ayat tu bercampur/tergantung. hahaha

 
Leave a comment

Posted by on July 12, 2008 in simply random

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: