RSS

22 Jul

i attended a walk-in interview last weekend. met an old friend there. hmmmm how time had changes him, he looks calmer. he he he.. he is sairul azali, if you knew him.

adam demam lagi and he chooses not to mkn ubat. dia muntah semua skali. not even a drop he would swallow. apa lagi, pegi clinic la. dpt ‘peluru cucuk b*ntot’.. batuk teruk. mana ntah dapat. kitorg sihat, abg and kakak2 kat rumah babysitter pun sihat. letih jaga dia demam.. tp yg best dia demam ni, manjanya~.. hahahha tdo melepek je.. tp aku takleh nak tdo lena la. bwh ketiak ni panasssss.. tgh malam makin panas badan dia. tp doktor kata, normal la budak kalau demam mmg cycle dia mcm tu. kejap mengerang.. sian betul dia demam.

susut lagi laaa si adam ni. baru nak suh dia debab skit. takpe la.. demam nak besar agaknya. lepas ni pandai apa eh adam? bole buat apa ye.. mama tgk je la.

letihnya kerja kebelakangan ni. kerja dgn tenaga kerja 2 org.. mmg tak masuk akal. byk pending ni. mintak tambah org asyik ckp, “takde kuota”.. haram betul. department yg tu, senang je dpt. aduhai.. tlg la, sgt tak logik nak survive dgn 3 org, sorang cuti jadi 2 je.. kalau 2 org sakit? yg satu tu, terkapai2.. berkejar sana sini.. asal dpt duduk je, lega. sakit belakang, mencucuk-cucuk.

aku ni dpt boss yg bukan family-type person. so dia mmg tak paham kalau kitorg nak cuti pasal anak sakit ke, apa. aku pun tak tau apa masalah dia dgn family ke, atau cara dibesarkan mmg tak attach to family.

cepat cepat la jumaat. hujung minggu dan GAJI!

 
2 Comments

Posted by on July 22, 2008 in simply random

 

2 responses to “

  1. ashka

    July 23, 2008 at 10:16 pm

    babe, tadi aku bawak akif gi klinik sebab dia batuk. kesian sgt, suara dah garau. mak aku cakap takkan la dah akil baligh kot.. hahahaha. last-last aku yang kena sound dengan doctor. dia kata ni pasal mama dia makan aiskrim ni.. hoho, memang aku ada makan aiskrim pun semalam!

     
  2. Lady K

    July 27, 2008 at 1:41 am

    hahaha iyek? sbb mama makan ice cream?😛

    Sairul calmer ke? last aku jumpa macam sama jek hehe

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: