RSS

adam demam lagi

26 Jul

Adam masih tdo dgn nyenyaknya.. Jarang dia gn lambat.. ni pun gara2 aku tak sambung tdo lepas bgn awal hari ni. terus mop lantai sblm adam yg tlg mop rumah. mlm tadi susah sgt nak tdo sbb dia dah ter-over bedtime, pastu dia membebel2 sambil isap jari, tertonggek-tonggek nak merangkak atas katil, sambil isap jari, tak lepas2.. pastu jumpa birai katil terus excited. mcm nk terjun bebas. in fact, aku pnah try tgk dia buat apa klau aku biarkan kat tepi katil tu.. dia mmg sgt excited nak terjun.. masa tu aku tunggu je kat bwh dah.. tadah dia jatuh. tadaaa.. mmg dia nak grab cadar yg berjuntai tu.. tukar cadar fitted pun, dia nak grab kayu pulak. ok.. kita kena kepung adam. tapi budak dah 9 bulan, nak kepung pakai bantal? tak payah la… lagi excited nak panjat2 ada la. so skrg adam kena masuk balik cot tu. haha skjp je la masa mama nak mandi, if daddy is not around. masa solat, aku biar je dia kat tepi sejadah. he loves to watch me solat.. mcm main peek-a-boo kut masa iktidal and bgn dr sujud. sengih sengih..

did i mention before that he doesn’t bite me wile nursing? he rarely bite me during feedng time, but he loves to bite me everywhere, including my toes! kalau duduk2, dia tgh merayap tu, sedar2 dia dah ready dgn mulut terbukak nak gigit. ngap ngap!! pandai pulak dia pilih tempat nak gigit.. dia pilih kawan berdaging.. peha and perut! hahha

dia masih demam lagi ni.. since last sunday. so hari ni dah seminggu la. risau la jugak. dah bwk jumpa paed, dah btau paed adam tak akan telan ubat. she explained why med practitioner doesn’t encourage rectal-type punya ubat. selama ni ingatkan sbb higher dose than the oral ones.. rupanya tidak, tak galakkan sbb kalau selalu sgt masuk, nnt takut luka. tp sb adam tak nak lgsg telan ubat, so takde pilihan lain selain masuk bontot.

his temp naik bila mlm. mesti naik. mlm tadi 38.3.. pastu surut. subuh tadi dah naik lagi 37.7.. bila siang dia tak panas sgt dah.. tp panas mcm mana pun dia happy je, active je. aku jadi mcm clueless.. ni demam ke, apa? nafas dia kejap cepat, kejap normal. batuk la teruk.. tiap kali dia batuk, bg ubat je, dia muntah.. bagusnya kluar la kahak, tak bagusnya, tak mkn ubat la.

hari ni nak buat apa eh kat rumah dgn adam? hehe sambung la pape projek terbnkalai ni. langsir raya pun boleh continue yg thn lepas punya. hahahha

i’ll wait till monday. keje kt ofis tgh byk sgt. i know my 2 other subordinates could take care everything if i’m not around. tp kesian, 2 org tak cukup! nx week we had to prepare 12 sets for Japan approval! nak prepare 3 pun time-consuming, sakit badan, penat gila.. 12? ok.. we’ll see how it goes.

 
Leave a comment

Posted by on July 26, 2008 in simply random

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: