RSS

selamat berpuasa

01 Sep

hmm i missed the 1st day of ramadhan.😦 smlm muntah2. salah mkn. pagi tadi dah lembik sgt. kenapa la hari ni cuti, kalau tak dpt amik MC.. hahahha

adam dah dapat panjat kerusi utk diri sendiri! yay!!

dia dah pandai pakai straw.. yay!! kisahnya aku ingat dia tak boleh nak pakai straw. so aku suka hati la bg yakult masa makan kat sushi king hari tu. skali dapat sedut! dia pun terperanjat, lantas membuka mulut bila air masuk mulut dia. hahaha terus aku bg air masak!

dah pandai buat bunyi ‘klak klak’- bunyi antara lidah dgn langit2 tu.. kalau paham la.🙂 dia excited sgt sampai tak bg aku imitate dia.

nampak kipas, nak ‘tangkap’ kipas. hhaha.. “adam, mana kipas?” terus angkat tgn tunjuk kipas, bising suruh aku dukung utk ‘tangkap’ kipas.

membebel dgn lebih berjaya, lebih banyak bunyi.. hari ni “BA!”

hari tu balik kg, jumpa dgn sepupu aku (sebaya adam).. iqbal tu punya la lasak, dia ada 3 abg. main dgn adam, adam asyik nangis je. hahahha bila aku nyanyi, adam je joget! iqbal tu blur.. hmmm balik pasir gudang, aku dgn aizec kena ubah.. adam, jgn la joget je! seronok pulak tgk 2 baby sebaya main sekali.. 

we installed the new security gate kat tangga. tempat adam suka bermain2. today, dia sgt geram tak dpt main tangga. and kitorg tak risau sgt dah if tak perasan adam ke mana. katil dah rapat ke dinding, itu pun buat dia geram sbb birai katil tinggal 1 sisi je kalau nak buat cubaan terjun tirok (mama or daddy on the bed).. so sempat la kitorg tangkap kaki dia. kalau dia marah sgt, angkat je letak kat bwh.

rumah byk sgt semut nih. ajek tgh meracun semut!

 
3 Comments

Posted by on September 1, 2008 in simply random

 

3 responses to “selamat berpuasa

  1. lutfi

    September 2, 2008 at 4:18 am

    aizec sure banyak cerita tentang kipas ni.. hehehehe.. cuba tanya dia..

    aizec & tuty – selamat menyambut Ramadhan
    adam – selamat minum susu

     
  2. aj3k

    September 2, 2008 at 8:07 am

    lupi : ha ha ha ha ha ha.kipashhhhhhh~ PAP! ( starlite kat dahi si gemuk ittew~)
    selamat menyambut ramadhan lupi~

     
  3. secret admirer

    September 2, 2008 at 8:24 pm

    saya datang dari blog encik karim.
    adam comel.
    selamat menyambut ramadhan tuty ajek adam.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: