RSS

12 Sep

Dah dekat 2 minggu puasa. Fokus aku sblm masuk minggu ketiga, projek raya aku mesti siap. Kalau dah siap nnt aku post ke sini,

Hmm dah terbeli Medela Freestyle. Walaupun Ajek agak kelihatan tegang masa aku ckp aku terbeli tu, aku buat2 cool. Kalau tak ada org nak, akulah org yg nak pump tu. PISA aku masih berfungsi dgn sempurna sekali. Sangat sempurna. Alhamdulillah bulan puasa ni aku dpt tambah extra pumping session sbb production kat kilang tu tgh slow down, pastu aku dah tak pergi kantin. Lega aku kerja tak berapa banyak, tp yg aku bingung, sampai ada masa tak ada kerja langsung! Aku bagaikan pekerja mkn gaji bute. I dont like tht. sbb kalau mcm tu nnt duit gaji aku MESTI habis cepat. Tak berkat.

Bos aku semakin menjadi2 perangai selfishnya. Abaikan. tapi tak boleh abai jugak. Bos besar sikit atas dia duk kejar aku utk satu paperwork ni, padahal aku dah submit kat bos selfish tu last week utk dia review. Tadi bos besar tu suh aku direct hantar je. Bagus. Bos aku ni baru je naik pangkat ke manager level, tetiba menjadi sgt selfish dan bongkak. Mengalahkan bos2 lain. Bergurau pun dah tak boleh. Padahal dgn bos lain siap gelak2 lagi.

Penat sungguh bila menjadi ibu nih ya. hari-hari pergi kerja, rasa tak nak hantar Adam ke rumah babysitter. Aku suka main dgn Adam atas katil bila dia baru bangun. Dan jugak bila dia nak tdo. Aku sukalah main dgn Adam bila2 masa je. Walaupun permainan yg aku main dgn dia tu tak de la educational sgt, tp ianya sangat fun. Lebih fun bila daddy join. Adam lebih galak ketawa.

Dalam bulan puasa ni, aku ada penat-flat 2 hari sekali. hari ni pulun buat kerja house chores. esoknya melepek. mcm hari ni. aku mcm tak boleh nak gerak lgsg bila ajek kejut pukul 11mlm. badan ya Allah, penat seluruh badan. tp aku gagahkan juga sbb uniform kerja aku belum cuci. esok nak pakai apa? takat botol dgn baju adam tu mmg boleh tangguh esok pagi.

Aku dah berjaya dpt kerja baru. Tapi offer letter tak muncul2 lagi. haiii.. aku dah tak sabar nak serah surat letak jawatan.

 
4 Comments

Posted by on September 12, 2008 in simply random

 

4 responses to “

  1. secret admirer

    September 12, 2008 at 11:30 am

    congrats 4 new recruitment

     
  2. tirokwifey

    September 12, 2008 at 12:33 pm

    bestnya tukar kije! congrats!

     
  3. Lady K

    September 15, 2008 at 12:10 pm

    congrats!!!😀

     
  4. ashka

    September 15, 2008 at 5:11 pm

    cepat bagi surat resign. bagi bos kau tu menangis😀

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: