RSS

Adam is 11..

19 Sep

month-young!

daddy loves to curi mama’s card reader. so i cannot get adam new pix.(ye ke?-ajek)

hehe dont compare my baby with others who can walk. this baby still wants to play baby-baby with me. what can he do at 11 mo?

he pull himself to stand, he can push himself to sit, he can say ‘pu’ for lampu, he tries to say ‘pas’ for kipas (but i think ‘pas’ is soooooooo hard to pronounce and left him with ‘ppphhh’)..

dia tolong kemas baju hari hari balik dari rumah babysitter. unload je la, with all the bottles. skrg botol adam dah ke mana2 sahaja, bwh katil, bwh krusi.. semua dia yg letak. same with other baby boy, he loves vacuum. he even hugs the vacuum when he sees it. makin suuuuuuuuuuuuuuusah nak tdo sbb nak main. tp seronok dah nak main dgn dia, cuma kita ni terkejar2 nak siapkan kerja rumah bila dia tak tdo2. dah tau bila kena marah, terus buat muka sedih.

sleep pattern dia dah bertukar. dulu tdo siang sekejap2 byk kali. skrg straight 2 jam, tapi sekali je tdo. sempatlah masak and kemas rumah. abis dia bgn, main je la lagi. pantang nampak org buka fridge, even babysitter pun mengadu, kalau adam hilang, dia mesti buka peti sejuk. fridge kat rumah ni baru lagi, so ketat la. kakak tu punya fridge dah lama, so longgar la skit.. tu adam rasa hebat dpt buka frigde pastu senyum2 dpt cool air.

panjat tangga! dia dah dpt main tangga, tp nnt bontot dia goyang2 je.. tak tau nak naik, tp tak boleh nak reverse. last2 menjerit panggit mama tolong. hahahha

makan skrg sangat banyak, kalau dulu the same portion dia mkn utk 3 hari.. skrg sehari je. itu pun klau nampak aku mkn, dia pun makan sama.. ohh adam dah mkn nasi minyak, nasi beriyani, kek dsb, sikit2 la. tak berani nak bg dia mkn sampai kenyang. setakat rasa2 and bg dia tak bising kat meja mkn. he seems to enjoy food, just like daddy. rice cracker/rusk lgsg tak layan dah. boleh la kalau dah lapar sgt. skrg kalau pegi jln2, terlambat balik, pergi je beli biskut tiger tak pun jacobs cream cracker if i could not find any baby food. ramai yg ckp pegi je kfc beli whipped potato tu.. tp kan, if you taste the potato (without gravy).. kadang2 masinnnn.. so? beli french fries without salt. adam suka!

kalau before this bwk air masak dlm botol, skrg bwk dlm sippy cup. sippy cup adam warna merah, so org ingat adam minum sirap. tp adam prefer real cup than sippy cup.

aku tgh fikir nak belikan bib utk adam yg ada ‘mangkuk’ tu. hahha online? kalau dpt tgk sendiri kan best. skrg adam nk mkn sendiri.. jadi sepah2 sgt. lagi2 kalau kat rumah atuk. tiap kali lepas mkn laa mama kena kutip food adam. bila balik rumah, ada food lekat kat perut.

adam, you are so fun!

 
5 Comments

Posted by on September 19, 2008 in simply random

 

5 responses to “Adam is 11..

  1. ashka

    September 20, 2008 at 5:20 am

    bib tu aku nampak ada jual kat bumperee, tebrau city. tapi normal price la. bumperee kedekut discount.

     
  2. نورنانا

    September 25, 2008 at 7:41 am

    mak saya jaga anak orang. so, rumah saya tu mmg sepah-sepah dengan barang baby.
    mula2 tu marah jugak. sana sini bertabur.
    sekarang, budak2 tu dah agak besar, rindu pulak dengan aktiviti sepah menyepah ni.

    seronok sebenarnya, walaupun memenatkan!

    p.s: adam sgt comel.

     
  3. tuty

    September 25, 2008 at 11:31 pm

    nurnana, adam comel bila dia senyum. bila dia melalak, rasa mcm nak cabut rambut. hahaha

    betul, penat tapi seronok. jadi hilang rasa penat tu bila nampak adam pun ‘seronok’ explore benda baru. kadang2 yg tak larat tu bila kita ngantuk tp dia tak.. haduiii pening!

     
  4. نورنانا

    September 26, 2008 at 8:16 am

    betul.

    sudahlah rasa mcm nk tercabut kepala, kdg2 rambut pun boleh gugur.

    tapi, percaya lah, bila kita dh tua sok, mesti rindu dan teringat semua kerenah dia.

    p.s: saya ada adik yg kembar, lagik mcm2 kerenah. mereka satu uri.

     
  5. secret admirer

    September 26, 2008 at 8:17 am

    bila saya buka blog ni saya suka nak tgk gambar adam dgn ragam dia. ^_^

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: