RSS

Happy Birthday Adam!

21 Oct

 

mama, adam dah besar la!

mama, adam dah besar la!

 

The planning utk buat bday party pun last minute, perancangan dari mkn utk kawan bertukar ke open house bertukar ke birthday party. takde la party mana pun.. tak ramai yg well informed pasal bday celebration ni, so ramai yg dtg, “alaa kenapa tak ckp”.. 

ramai dtg awal sbb rumah start bukak tghari, so diorg dtg lunch la. tu yg tersilap tu.. yg dtg awal tu laa ramai kids. yg sebelah ptg, bujang bujang trang tang tang dgn mak mak org yg takde anak kecik. eheh.. pape pun i’m still happy with the guest counts, which contribute to adam’s duit raya+duit hadiah. untung rupanya bday raya2 nih. ada sikit je leftover, thanks to my mom yg masih sekolah (dia che’gu besar). asked her to bawak balik sikit.

thanks to my SIL. she did a superb last minute deco. no party without her. in fact, every kenduri/majlis in our family, takkan lengkap without her touch. she did the deco and food for kids, while ajek and i prepared the open house meals. adam behaved so well. mcm tau tau je org nak buatkan utk dia. serious, sgt baik dari pagi boleh main balloon sorang2, ketawa sorang2.. dah lencun bontot baru nangis cari mama. ohh boy, diapers dia masa tu mmg dah tak leh bendung lagi dah, kalau dia tak nangis mintak tukar, aku la nangis cuci carpet.

The prep

it started right after maghrib, Adam kejut daddy yg kepenatan kerja keras mencari nafkah. at this point, aku dah resah takut ajek tak nak bangun pergi pasar. he woke up, with sour face.

my SIL and me did not sleep at all… eh i tdo, 15 minutes sementara nak tunggu air mendidih nak boil macaroni. sedar2 ani tegur “k.tuty, kat dapur ada api bukak ke?”.. aku terus bgn mata separuh panic takut rumah terbakar. hahhaha

The open house + bday Adam celebration

 

 

happy 1st birthday, adam    

the goodie bags and ballons  

the goodie bags and ballons

 

 

happy 1st birthday, adam

 

adam looking at the candle 
adam looking at the candle

 

hehe tgk muka dia

hehe tgk muka diadia dah excited

 

 

 

yeay.. ermm now what?

 

yeay.. ermm now what?

 

the happy grannies. nekmi (most left) and tokma (2nd from left)

the happy grannies. nekmi (most left) and tokma (2nd from left)

sibuk melayan tetamu

sibuk melayan tetamu

ni muka dia tgh happy..

 

ni muka dia tgh happy..

 

 

adam, a year ago.

adam, a year ago.

 
9 Comments

Posted by on October 21, 2008 in simply random

 

9 responses to “Happy Birthday Adam!

  1. Lady K

    October 21, 2008 at 8:22 am

    Happy Birthday Adam!

     
  2. secret

    October 21, 2008 at 9:40 am

    happy birthday adam. be a good son ok. muah.

     
  3. arina aziz

    October 21, 2008 at 10:50 am

    adam dah besar! happy birthday!!

     
  4. tirokwifey

    October 21, 2008 at 11:45 am

    meriahnya party adam!

     
  5. litium

    October 21, 2008 at 8:11 pm

    adam dah besar! bole pegi skolah dah~~~

     
  6. nannoor

    October 22, 2008 at 7:21 am

    wow adam!!
    happy 1 year old ‘big boy”!!

     
  7. nana enam

    October 23, 2008 at 8:28 am

    yeay!! epy bday adam!!

     
  8. tuty

    October 25, 2008 at 1:26 pm

    thanks semua. adam mmg dah ‘big boy’ sgt skrg. semua nak buat sendiri~!

     
  9. shera

    October 26, 2008 at 12:19 pm

    k.tuty simpan gambar baik2 k? sebab i think sgt best kot d bday celebration..nnt dia dah besar..gambar ni lah dia nak tgk..and simpan dlm wallet dia🙂

    comelssnyaa diaa..jatuh cinta boleh?

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: