RSS

adam dan kopi

25 Oct

lantaran jadual kerja yg sgt lengang di pejabat, menjadikan aku dan seorang subordinate sgt mengantuk. habis semua kami buat, mengantuk dek kerana terlalu bosan, tak juga pergi2. dgn pintar dia mengemukakan cadangan, “jomlah minum kopi”. aku setuju tanpa fkir panjang. sebelum ni pun aku pernah minum kopi, adam ok saje.

3 hari berturut-turut aku minum kopi. sangat sedap kopi mesin itu. lima puluh sen sahaja harganya. beli dgn takut-takut.. takut kena cekup dgn boss sbb minum diluar waktu rehat. nyaman.. kami dapatlah meneruskan hari-hari gaji buta dgn mengemas yg takpayah kemas pun tak apa. filing yg kalau tak filing pun tak ada org cari, susun rak yg selalu mmg tersusun, dan menyiapkan projek yg kecil2.

mlm pertama adam ok saje, ye lah, belum rasa penangan kopi. mlm kedua, adam sgt energetic. mak aiiiiiii.. aku yg dekat nak lena dia sgt happy main sana sini. sungguh aktif. mana taknya, hari kedua dia minum susu yg di-expressed pada hari pertama. hari ketiga aku pun tak insaf2 lagi, maka adam mmg hyper.

main belon, main bola, main air akuarium udang atuk (seb baik tak kena sepit!), panjat sana, terjun sini, huaaa adam.. mama dah ngantuk.

2 mlm jugak lah aku buat2 tdo utk buat dia tak main. itu pun dah kul 11 mlm. 2 mlm dia tertido sendiri, tak payah nak kepit2 dgn mama. tertido bosan sbb mama tak layan. haha

hari ni, jgnlah minum kopi lagi…

ok citer lain. hari tu SIL aku tanya, “k.tuty still block kan?”

“block apa?”.. thinking aku ada block sim card ke apa..

“bloG lah”.. adding qalqalah to the word blog.

“aah la.. ada. napa?”

rupanya kazen dia found out about this blog. itu pun sbb another friend of her yg ckp “baca lah blog dia ni, byk info pasal pregnancy, bf,  etc”

click punya click, kazen sendiri. hahahha pastu her SIL told my SIL about this.. panjangnya lah cerita.

well, Ayu, if you are reading this. i am not the only mom who write about pregnancy and bf. ada ramai lagi yg bijak pandai. kenapa tak leave comment je? tp kalau nak leave comment pun btau which Ayu you are.. sbb i have ramai ‘Ayu’, even my sis name is Ayu.

 
4 Comments

Posted by on October 25, 2008 in simply random

 

4 responses to “adam dan kopi

  1. lutfi

    October 27, 2008 at 2:59 am

    hah? ckp pasal boyfriend?🙂

     
  2. tuty

    October 27, 2008 at 8:18 pm

    BF= breastfeeding! hahah

    masa belum kawin ‘boyfrined’.. dah ada anak jadi breastfeeding.haha

     
  3. Ayu Hafiz

    October 28, 2008 at 3:59 pm

    Alamak..mcm dah kantoi jek..dah lama jadi silent reader…suka baca blog tuty…if ader kesempatan balik jb nnt boleh la turunkan ilmu bf ni….hehehhehe…take care.

     
  4. t.u-ty

    October 30, 2008 at 1:42 am

    haha.. tu lah.. ika ceiter kat ani, ani citer balik kat kitorg. i should have other mommies’ blog list kan.. nnt lah insyaAllah

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: