RSS

encik adam tinggalkan mama dgn daddy pegi kota tinggi

02 Nov

lepas berapa lama, hari sabtu aku dgn ajek kluar berdua lagi, tinggalkan adam kat rumah babysitter sbb nak tgk wayang. ha ha ha.. serious rasa guilty, tp nak jugak la kan tgk wayang.

dgn rasa bersalah, i sent adam around 10am to the bbsitter hse. pastu kakak tu tanya, “tuty balik kul bape hari ni?” 
“kejap je kak. dlm kul 3 4 balik la”
“akak bwk dia boleh tak?”
thinking that she wanted to bring adam to tesco ke, jusco ke.. aku pun jawab, “boleh.. akak nak pegi mana?”
“akak nak pegi kota tinggi. abang (her first son) nangis2 barang dia hilang”.. the abang is schooling at one of the sekolah asrama at kota tinggi. 

gulp..

“akak balik kul bape?”
“dalam kul 5 akak balik la”
“ohh ok.. nnt kalau saya awal lagi sikit, saya amik adam la dulu. akak nak pegi kul bape?”
“dah nak pegi ni. tunggu adam je”
“ohh ye ke?”

after 1 minute of thinking and hesitating, “ok la kak.. takpe la bawak adam”
i look at adam and say, “ooooo adam nak pegi ikut cik nina pegi kota eh? tinggal mama?”

adam laughed happily when i said that.

balik rumah, ajek baru habis mandi. i told ajek tht ‘adam tinggalkan kita pegi kota tinggi’. hahaha 

nak hilangkan rasa guilty pegi tgk wayang without anak, i bought his things la. biasa laaa.. kalau jln tu sure nak pegi tmpt2 baby. got his toothbrush from pigeon. sblm ni pakai silicone toothbrush yg masuk jari tu. tak tahan la duk kena gigit je dgn adam. lagi pun dia mmg dah kena bljr gosok gigi sendiri kan. skrg baru pandai ‘cuci muka’ sendiri. itu pun betul thrill kalau dia dpt buat. happy sampai ke telinga dia senyum. betul sgt ‘cuci’ tu. takat cuci hidung je.

balik amik adam, kak nina kata adam behave baaaik sgt sepanjang dlm kete, and main je sehari. tdo cuma sejam! hmm dah dpt agak mcm mana adam akan tdo mlm ni. ni dari kul 8 tak bgn2 lagi mintak susu. kagum gila aku dgn k.nina boleh bawak 4 budak and 1 teenager (adam, lisa and alif, linda and azim). cuma linda dgn azim je anak dia. lain semua anak org. yg still depend on susu cuma adam and lisa. yg lain dah bantai mkn nasi, keropok etc. mcm mana bingit kete pun aku tak tau. diorg husb and wife ni mmg raaaaaaaaaaajin layan budak. anak2 k.nina pun tak kisah kalau mintak tgkkan budak2 lain if k.nina kena pegi kedai or pegi open day kat sekolah kejap.

adam is cruising well these days, dah pandai pakai the thing yg tolak2 tu. tak tau la dia panggil apa sbb our friend yg sambung belajar ke oversea yg bagi. tegak je dia tolak benda tu. kalau dah sampai dinding, aku tak perasan, dia jerit2 suh pusingkan. living hall pun tak kemas lagi since last week, so area sgt luas la utk dia main.

sgt active dia skrg, i had to make sure every corner is safe. tadi je dia dah terselit celah grill depan sbb dia nak capai slipper kat luar tu. menjerit2 nangis, bukan cedera pun, ngantuk je. ajek yg terjaga dari tdo terus kelam kabut nak tarik adam masuk balik. terus kena marah dgn aku yg tgh adjust balik kepala adam masuk ruang yg lebar sikit. mamat2 tu mamai.

ok lah nak check encik aizec tgh buat apa kat atas. td dia tgk bola Man U vs Hull City (ke?). aku memula join tgk. bosan. turun bawah mkn oat, surf. dah sejam lebih dah ni.

 
Leave a comment

Posted by on November 2, 2008 in simply random

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: