RSS

hey.. Adam dtg lagi

20 Nov

dsc_0001 Last Sunday, kitorg pegi UTM. Saje2 jalan2 and nak amik gambar Adam. Patutnya nak kluar awal, so tak la panas sgt kan. Tunggu adik2 aku bangun, hari ahad.. hmm kul 10.30 baru nak kluar. tu pun sempat adam tdo dulu.

 

 

 

 

dsc01576

adam tdo dlm hammock atuk belikan. hehehe

hey.. mana org lain ni? ni dah buat2 bgn la ni

dsc_0011 

 

 

 

 

 

 

2-3 hari lepas buatkan bean bag utk ajek, tp Adam yg melanyaknya. Inspiration nak buat bean bag nih of course la dari Mommy Adam yg pandai menjahit tu. Nnt la, nx month buat bapak bean bag utk bapak Adam. hahaha

dsc01581 dsc01582

 
12 Comments

Posted by on November 20, 2008 in simply random

 

12 responses to “hey.. Adam dtg lagi

  1. mrs noba

    November 20, 2008 at 8:35 am

    tuty, dalam bean bag tu you isi apa?

     
  2. aida

    November 21, 2008 at 11:41 am

    tuty, cun bean bag =) our bean bag pun usually conquered by Adam. he makes it his Relaxation zone. Lps explore all over the house, he will come back to the bean bag and lepak. then goes play again. then come back. lawak betul tgk….

     
  3. fiza

    November 21, 2008 at 7:34 pm

    cunnya beanbag tu ktorg tgk kat d curve smpai 350..order satu bole? brape cik tuty??

     
  4. t.u-ty

    November 22, 2008 at 12:55 am

    mrs noba: beanbag filler tu some kind of polystyrene.. biji2 kecik sikit dari guli-size. murah je beli material tu. try cari kat area home decor at any shopping mall.

    aida: our bean bag tu dah la kecik, duk berebut 3 org.. tp boss kecik la selalu menang.

    fiza: meh la aku buatkan.. aku pun nak caj sampai RM350 la.. hahaha untung besar! kira berganda2 aku untung weihh

     
  5. fiza

    November 22, 2008 at 2:16 pm

    350 gak ?hahhahah, harus aku blaja buat sendiri nih…

     
  6. mami hafiy

    November 23, 2008 at 11:45 am

    bile i nak rajin jahit2 cam u ols ni.kne kasik anak nama Adam gak kot. Kah3x.

     
  7. tuty

    November 23, 2008 at 11:01 pm

    mami hafiy: takkan sampai gitu skali kut.. hahah.. tp nak jahit ni, awal2 liat, bila dah syok, sanggup tak tdo sampai ke pagi

    fiza: jahir jelujur pun boleh sambung kain.. takut tetas je lah. heheh

     
  8. fiza

    November 24, 2008 at 10:30 am

    tuty, ko nyer bean bag ni yg bentuk sofa tu ke? klu yg bentuk sofa bole bagi aku ukuran x? maklumla org baru2 nk blaja jahit ni..mari blaja menjahit bersama tuty!!!

     
  9. tuty

    November 24, 2008 at 9:53 pm

    ni aku buat bentuk cube je. semua sama sisi. filler dia tu kau pandai2 la nak penuh ke, nak loose. yg ni aku buat 35″ setiap sisi.

    nak buat bentuk sofa? isk isk iskk.. aku idak le rajin nak mengukur.

     
  10. fiza

    November 24, 2008 at 11:17 pm

    okay, tq for the info, agak2 aku kene beli kain berapa meter eh? almaklumla org xtau menjahit ni..tq sifu

     
  11. shera

    November 30, 2008 at 7:59 pm

    k.tuty!!! buat sendiri ke??? dat bean bag?? ya ampunnssss..now i believe dat u can actually menjahits🙂

    adorable gile adam…..jath cinta sayaaaaaaaa

     
  12. tuty

    November 30, 2008 at 9:07 pm

    shera.. takde la. bean bag ni lagi senang dari apa org fikir.. cuma jahit kain tu jadi bentuk kiub pastu isi filler. dah tu je. semua jahit tegak2 je.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: