RSS

30 Nov

Baru bancuh2 horlick dgn susu nak buat air, skali dlm kettle kosong. Ajek tadi masak air utk 1 mug je. hmm sampai hati… hahahha😛

aku suka hari ni. kitorg bangun pagi (which is rare because it’s Sunday!), siap2 pastu kluar berjalan sehari sntuk. Dapat email from Nanad, ada poster pasal designer brand sale kat Plaza Pelanngi, aku dgn ajek bersungguh2 la pergi cari. Sampai2, melilau cari mananye? Rupanya dia buat kat lot kedai kosong (dulu vincci tapi dah tutup). lepas vincci, kat situ jadi ‘reject shop’ kejap. so bila ‘designer brand’ sale ni buat kat situ, sebenarnya dah jadi reject shop la. bukan tak ada yg elok, tp takde size.. semua besar2 or kecik2.. and ermmm warna2 dia sangat warna warni? hahha lupakan designer brand itu, kami terus-terusan saje ke metrojaya yg aku mmg suka habiskan duit itu.

split dgn ajek and adam (baik kan ajek, dia jagakan adam heheheh) while i jalan2 kat ladies dept. sedar2 dlm purse cuma ada RM10!! oh tidak, aku tak akan swipe plastic. dah abis cuci mata, aim mana nak. naik atas cari my favourite boys yg tgh pilih2 shirt. adam dah bosan duk dlm stroller tgk daddy pilih baju. hehehhe aku jumpa adam, aku rasuah dgn roti and air yg mmg siap2 dlm beg. ohh lapar budak nih. 

get the money from mr husband, yay! and i got myself a new top (deep V neck, which i find it very very very useful for nursing), and a cotton sleepwear. ajek tanya nak mkn ke tidak.. then i bg cadangan kita mkn kat tesco je lah.

lastly dpt jugak heret ajek pegi fish spa tuh. kalau tak pegi dgn dia mmg tak pegi lah. mmg boleh nak pegi dgn adik, tp bila dah balik rumah mama, malas la pulak nak ke plentong. dah buat ayat2 sedih la. the soft-hearted husband last2 agree jugak la walau muka senget sebelah. we manage to tahan geli for 20mins, adam pun baik sbb seronok tgk ikan2 tu. woahh geli! tp takde la bersih sgt pun. diorg untung bersih mcm tu je. heheh lepas ni dah tak nak pegi dah, tak tahan aku geli weihhh. thanks sayang!

i chose to dine at shakeys pizza. the only shakeys pizza in JB. tak pernah pun mkn kat shakeys, tp pernah ingat my auntie prefer shakey’s than pizza hut. so apa salah cuba. mknn dia sedap, tp kedai dia tak best, presentation pun kurang baik. baby’s high chair dah carik2 and koyak. mcm malu la kan, dah la kita bayar service charge and all tht. but i must agree with my auntie, pizza dia lagi sedap dari pizza hut’s. nyum nyum.. pizza je la, mashed potato dgn grilled burger not so tasty.

hmmmmmm balik sempat lagi singgah beli big apple’s donut. gemok? yes. mana la nak berkesan herbalife kat laki aku tuh. those shakes dia buat minum sambil sarapan. seriously, perut dia besar. dia tak penah puas mkn. so mcm mana? aku sampai segan nak reply msg Yatt. “kak tuty, ur husband dah kurang brapa kg?”.. well yatt, i dont see any improvement walaupun i really believe herbalife is good. but i cannot change his cara hidup. saya pun tak paham mcm mana dia boleh minum shakes sambil mkn sarapan, seriously.

 
4 Comments

Posted by on November 30, 2008 in simply random

 

4 responses to “

  1. ashka

    November 30, 2008 at 10:50 pm

    haha.. aku pun kecewa dengan ‘designer brand’ sale tu. kitorang pergi saturday morning.. masuk tempat tu 5min je. ni 2nd time aku rasa tertipu.. last time ‘warehouse sale’ kt the zon pun sama. cuma kat the zon tu lagi besar & ada VS.

    owh, u went to the fish spa?? aku nearly masuk tempat dr fish kat danga bay tadi. hehe tapi cancel sbb nak kejar zohor. wrong timing..

     
  2. mrs noba

    December 1, 2008 at 7:52 am

    hmm..i rasa kan any other pizza is wayyyy better than Piz.za hut itu!
    i pernah ada bad experience kat sha.key’s so di banned seumur hidup..erk, takdelaa…sbb sevice dia lembabb!!!
    hihihi..

     
  3. aj3k

    December 1, 2008 at 8:46 am

    Big Apple terbaek! JCO no. 2 manakala Dunkin Donuts kalu ada tempat ke 100, aku letak kat situ.wakakakakka.Our fav -Alien.

    Nanad, 1st impression aku pi designer brand sale tuh ialah kedai reject .wakakaka.kedai bundle lg best!

    Shakey’s out.seb baek pizza sedap.

    Fish spa? huhuhu.ikan dia tak colorful.so aku bg rating 5/10.kalu ciki yg jaga kat situ hot, maybe aku bg 12/10.wakaka

     
  4. aj3k

    December 1, 2008 at 1:47 pm

    pandora recovery

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: