RSS

03 Dec

I am considering cloth diapering now. Tak tau lagi bila nak mula, but I think I would start slowly, sehelai sebulan? sampai thn dpn dah cukup 12pc. hahaha

tp CD nih byk jargons yg memeningkan kepala aku. kena study satu2, fitted diaper, pocket diaper, all-in-one diaper, fleece, hemp, microfiber, inserts, prefolds, bla bla bla.. and that i have yet to touch the hardest part, the price.

sewing the CD, i dont know if i could do it. tak yakin, lebih sesuai. mmg, takde attempt pun nak buat.. maybe boleh buat dgn material yg ada, tp kalau pakai cotton biasa aku rasa itu maksudnya aku akan hadapi kebocoran di sana sini. selain di waktu pagi, adam bukan seorang yg heavy-wetter, tp aku sgt was was kalau nak buat CD sendiri, baiklah aku pakai lampin Anakku yg aku beli masa adam baby baby dulu (skrg dah simpan kemas2 dlm plastik tunggu next baby pulak, insyaAllah.. errr aku tak pregnant ye, jgn tanya)

the brands, there is an endless list of brands for CD-ing. semuanya RM60+/pc. if nak start a CD system, at least kena ada 12, sebaik2nya 16pcs. belum lagi inserts.. 

kenapa aku tetiba fikir pasal ni eh.. sbb last time i checked on M84 Drypers, it is RM40! thank you la Malaysia Saving Sales ye. sblm fuel hike, it was RM32.90 kat jusco, kalau ada special offer boleh la sampai RM29.90.. bila harga minyak naik, dia pun naiklah kan.. bila minyak dah turun, semuaaaaa barang tak turun. that explains why i am short of cash je.. (alasan!)

a friend of mine had completed her master degree recently. i am hoping i could further my studies too, i hope i hope. juggling responsibilities between a mom, a wife, an engineer and a student, semestinya not easy. but i want to. tak tau la bila.. ini pun mungkin bukan dlm masa terdekat.

huaaa aku nak benti keje, nak keje yg lebih flexible. cikgu bukan bidang aku, jadi jgn cadangkan idea itu. nak jadi WAHM tak tau apa yg nak dikerjakan lagi, nak keje dgn ajek.. ermm kalau dia akan tanya pasal layout/drawing in the middle of the night, tak nak jugak.

aku nak keje yg buat aku rasa happy bila pegi and balik keje, maybe it requires me to stay at the office until 8 maybe, tp something yg aku rasa happy. apa dia? dpt mimpi tender resign letter pun seronok tau. aku duk mimpi nightmare pergi keje je lately. rasa murung!

 
3 Comments

Posted by on December 3, 2008 in simply random

 

3 responses to “

  1. Lady K

    December 3, 2008 at 2:31 pm

    erm, last time mak aku guna CD and “plastik” utk “bungkus” CD, ikat kat pinggang baby.. skrg dah tade option camtu ke?

     
  2. cikgu_math

    December 3, 2008 at 11:57 pm

    hi tuty!
    ingt sy lagi x?(ceh rasa cam skema jek ckp “sy”)hehe
    dulu keje PJM gak.
    elok la tu bwk2 pikir psl long term future plan..
    sy dulu masa keje kat PJM dulu pun fikir mcm tu gak..
    tanak keje situ tp taktau nak keje hape..
    alhamdulillah tuhan tunjuk gakk jalan yg sebenar..hehe
    dulu sy pun sama cam tuty jgk la..situation b4 ada anak dgn after ada anak lain skit kan…jgn redha lelama sgt kat PJM tu..
    bnyk lagi ilmu kat luar yg kita lum belaja sbenarnya..
    dulu masa keje kat situ tak penah terfikir benda ni..
    rasa nak smbg belaja tu mmg ada tp macam tuty gak la…rasa tak mampu..biler dah kuar, belajar balik baghu la terasa kerdilnya diri ini..betapa bnyk nya ilmu yg nak kene belajar lagi..kenangan keje di PJM tu mmg la bernilai, tp dapat berambus dari situ adalah priceless..hehe..dulu sy mintak jadi cikgu ni mcm last resort gak la…pastu dah dpt, i take it as a stepping stone untuk buat 2nd degree,tp skang ni rasa kecintaan pulak dlm bidang ni..so good luck ye!bebaskan diri anda..hehe

     
  3. ashka

    December 4, 2008 at 6:08 am

    siapa cikgu math ni? azlina ke? haha ke aku yg salah orang..

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: