RSS

close to nightmare

03 Dec

errr.. i went to see the dentist today, to cabut my wisdom tooth, so i have less teeth now. my plan was, nak cabut dua2 gigi bongsu atas, as they always selitkan mknn and kacau pipi. gigi tu dah tumbuh lebih 5 thn rasanya, and baru skrg decide nak cabut.. lepas dah start berlubang kat tepi.

“doktor, nak cabut dua2 boleh?”
“no, 1 sahaja hari ini”

kecewa betul dpt cabut satu je.. and she took her bloody long stainless steel syringe, look at me and said, “buka mulut, relax ye”.. ok, i know the process, tunggu kejap, pipi kebas etc.. i did many rounds of cabut gigi when i was small. hmm ok.. i relax.. ok ok.. pretend to relax. cucuk lat pipi, ok.. sakit sikit je. kat gusi, ok sikit e.. kau dia cucuk la langit2 dkt dgn tekak! mak oiiiiiiii biol aku tahan sampai pejam2 mata.

“relax relax, buka mata, tgn jgn genggam”
errr ok, buka mata, tgn aku leraikan dari cubit peha.

“tunggu luar kejap”
immediately aku rasa nak muntah, i could not swallow anything, i could not talk. sbb langit tu kebas, dia mengelembung sikit kut. sabar2 tahan.. after few minutes, my number was flashing again. its time! oh yeahh i am excited to get rid the tooth.

i glanced to her as the dentist took her ‘spanar’. tetiba a nurse came and pegang my kepala. ohh what de heck. 

“buka mulut”.. i was already opening my mouth when she said that.

spanar masuk mulut, dia cungkil, goyang kiri kanan. kiri lagi, kanan lagi.. ya Allah sakitnya sampai rasa putus urat otak sebelah kanan.. after numerous times of ‘kiri kanan’, she took her sort of pin to support/cucuk the panar whatever i dont know what she was doing, ‘kiri kanan’ again.. i close my eyes and genggam semua yg ada..

“relax relax.. lepaskan tangan”, said the nurse. eh ok, buka mata.

pastu bunyi “krak kruk krak kruk krak” as the dentist ‘kiri kanan kiri kanan’ the spanar in my mouth. last skali “kreek”..pause.. “tung”.. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. sakitttttttttnya. 

all the 4 wisdom teeth need to be removed. baru satu, jumaat ni satu, nx week maybe lagi.. dedua bawah kena operate sbb dia tak kluar habis, tak akan dpt kluar as the dentist said. if simpan pun, dlm beberapa thn lagi, gigi tu akan rosak sendiri. 

sian gigi tu, susah payah dia demamkan aku tiap kali nak keluar beberapa mm. the worst sakit, masa pegi holiday kat Padang dulu. while everyone enjoying the Padang super-yummilicious delicacies, aku cuma mampu tgk dan picit kepala, popped in paracetamol.

aku rasa saraf gigi cabut td, dgn geraham bwh ni ada connection la, berdenyut2 gigi bwh ni. sabar ye, i’ll get you ‘unplug’ someday.

 

ermm tadi aku tak mintak gigi tu bwk balik la. lupa.

 
5 Comments

Posted by on December 3, 2008 in simply random

 

5 responses to “close to nightmare

  1. Lady K

    December 3, 2008 at 2:14 pm

    wah.. dasat gila! dah bius pon sakit ke? erk! aku rasa aku tak pnh pegi cabut gg hehe

     
  2. litium

    December 3, 2008 at 5:53 pm

    oh tuty, esok aku ada appointment dengan dentist. wahahaha memang best la cerita kau ni untuk aku pasang kuda2 besok.

     
  3. tirokwifey

    December 4, 2008 at 8:02 pm

    menakutkan sungguh. buat aku nk lupakan terus tntg apa nk buat dgn geraham bongsu ku.. huhuhu

     
  4. tuty

    December 5, 2008 at 8:53 am

    hanim: kalau geraham kau ok, takpe la biarkan je. kes aku lain, yg atas tumbuh senget, yg bawah tak nak tumbuh habis. kluar surface je, tu pun aku rasa senget.

    today ada appointment lagi.. waaaaaaaa seram sejuk dah ni

     
  5. mrs noba

    December 5, 2008 at 7:51 pm

    adussshhh..gerun!😦

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: