RSS

entry aku marah kat boss aku..

16 Dec

sejak seminggu dua nih, aku dah mula menyampah tgk muka boss aku. terus terang aku ckp, aku lebih selesa report directly to THE OTHER boss (his superior) dari report ke boss aku. tak tau laa, aku rasa aku prejudis (kut).. tp bukan aku sorang je rasa mcm ni, anak2 buah aku pun rasa mcm ni.

boss aku nih naik pangkat (dgn kadar yg saaaangat cpt), sbb org kata dia kuat mengampu. well, dulu aku tak tau. bila kerja under dia, betul.. sgt kuat mengampu. blkg jpnse bosses, lgsg tak tlg satu jari pun. kalau dpn2, masyaAllah.. tarik pallette dari warehouse sorang2 pun takde masalah.

that is one story, tp yg buat aku sgt geram dgn dia nih ialah justifikasi dan cara dia beri arahan. dah la keputusan yg dia buat lgsg tak amik kira pendapat kitorg.. langsung! tak sekali pun selama setahun aku kerja dgn dia. arahan dia berjela2.. ok. aku cuba ikut. his directions usually very brief, and he expects i could give him everything in details. apa salahnya bg aku explaination in 5 minutes so aku tak payah berbalik2 nak betulkan this and that.. and usually benda2 nih not related to my job scope.

kadang2 bila our manager request apa2 dari dia, he would simply hands it over to me. ok la, bukan kadang2.. everytime. tp skrg the manager directly asks from me, so ok.. i prefer that way. at least he knows tht aku yg buat kerja tu. kalau tak, dia je amik nama. bila aku submit, dia pun sibuk2 dtg meja manager, explaining things written on the paper tht he did not do! last week, i had to plan the 2009 budget plan which is his work. at the VERY last minute, the manager request me to do it, because he simply dont care. so, aku kena buat.. bukan section aku je.. semua section under his control.. ok, berapa eh.. 1,2,3,4.. 4 sections! 

nak mintak sign for approval. kalau tak mkn seminggu, jgn harap la. kalau aku urgent, mintak byk kali.. nnt muka dia jadi muka baldi. throwing things everywhere. dia selalu hilangkan barang kitorg.. SD card, USB thumbdrive, USB cables, camera battery charger etc.. dah amik mmg tak reti nak jaga and tak reti nak pulang! bila mintak, dia kata ‘nanti nanti’.. mintak byk kali dah jadi muka b*b*..

paling teruk.. he steals. he steals our money in the drawer. simply2 bukak drawer utk amik syiling utk beli kopi. mula2 ckp nak tukar, nnt kononnya bg duit. sampai skrg haram. seingat aku dia hutang aku RM4. tak kira yg dia amik dlm drawer yg aku tak tau. mula2 aku tak tau.. org lain dalam ofis mmg tak simpan syiling dlm poket/drawer. semua org kalau ada syiling terus masuk ‘special purse’ sorok dlm beg. kalau tak, dia suh org tu bukak depan2 dia.

aaaaaa aku tak suka. aku kalau nak mengumpat dia mmg panjang. aku tension. byk equipment tak cukup, bila aku mintak quotation, nak sign.. dia kata ‘nanti’.. pastu suka2 tambah keja aku. 

awal2 tadi aku ckp aku prejudis.. satu sbb warna kulit?  tp setahu aku, aku tak racist. dia miang, dia gatal.. dia suka show off brang2 branded (!) dia (actually tak la mahal sgt brand dia tuh)..

pada fikiran korang la kan, seorang yg cuma ada SPM je, layak tak jadi Assistant Manager? kalau dari pengalaman, mungkin.. tp dr segi analitical and creative thinking, tak ada!

suka hati aku kan nak judge org. mesti nnt ada org salah anggap aku ckp mcm ni. aku tak de maksud nak ckp org belajar sampai SPM je tu tak pandai ok.

 

ah lantak la kalau ada org nak marah. aku tgh marah ni.

and now i feel like crying bcos i didn’t attend ssp9498 10yr reunion! i realized tht i miss them so much. demm!

 
6 Comments

Posted by on December 16, 2008 in simply random

 

6 responses to “entry aku marah kat boss aku..

  1. nana enam

    December 17, 2008 at 12:34 am

    tuty.. i miss u too!!

     
  2. mommysarah

    December 17, 2008 at 9:26 am

    hye..1st time menyinggah. selalunya..org yang tader qualification n cepat sangat naik nie ada banyak pisau (nak tikam belakang) n ada banyak kipas (nak kipas baeekkkk punya). n normally diorang nie cepat lupa daratan.

    gud luck eh!!!

     
  3. happypicktures

    December 17, 2008 at 2:39 pm

    nak PSP buleh?

     
  4. Lady K

    December 17, 2008 at 6:20 pm

    aku suggest ko ckp je dkt manager one level above dia.. hentam dia blik klu brani.. klu aku, klu dah smp tahap berasap2 telinga ni aku akan buat! hahahaha.. klu nk lagi jahat, pasang la video ke ataupon apa2 jelah yg boleh jd prove.. nah hamek kau.. kahkah..

    ataupon ko mtk report kat manager yg ko suka tu, lagi senang.. ckp je nape tak suka.. aku rasa dia pon tak suka, klu tak mesti dia tak mtk directly from ko, kan?

     
  5. Lady K

    December 17, 2008 at 8:18 pm

    babe, actually I was hoping you would come and crash the partay!

     
  6. tuty

    December 17, 2008 at 10:59 pm

    mommysarah: thanks for menyinggah.. betul, dia agak lupa daratan. saya pun tak tau mcm mana dia masa dia jadi org bawahan dulu.. i guess dia mmg suka menyipas

    nana: huhuuu jgn disebut2..

    kamilla: aku tak terfikir pun nak crash the party. hahahha aku kan lurus bendul! nway, cadangan kau utk aku report to the manager tu, aku tolak je bulat2. sbb sesi mengumpat boss aku nih mmg sedia maklum dlm ofis.. manager aku tu skali mengumpat dia. tadi manager sound aku suh abiskan budget this yr, before our fiscal year end by next march. masalahnya, mcm mana aku nak habiskan? abis tu duk nak beli barang kena dptkan sign mangkuk ayun tu. fyi, section aku ni mmg budget besar yet takde apa2 yg dibeli. hampresssssssssssss!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: