RSS

adam is walking round and around the house

10 Feb

hoho.. mmg sedia maklum adam boleh jalan 7-8 langkah tapi lepas tu dia tak nak cuba lagi. sekali ahad lepas balik rumah atuk mama, dia punya suka atuk offer cermin mata, dia boleh jalan terussssss nak amik spec atuk. ye la, spec daddy tak pernahnya daddy nak offer. atuk mama ada byk spec, yg atuk mama offer tu, mmg dah bertahun2 kekal tak pecah diduduk dan dipijak. hmm aku pun tak tau mcm mana spec tu boleh kebal begitu sekali. ada 10thn jugak aku rasa spec tu. so aku mmg tak kisah la kalau adam nak baling pun. hahahahha

lepas tu, ptgnya atuk ayah ajak pegi naik kuda kat kelab equin UTM. heh, adam jalan cepat je lepas mama pakaikan stokin, dia kejar atuk kat pintu. pandang mama pun tidak. kitorg menyusul kemudian, terpaksa ckp kat guard “nak tgk adik kat Kolej Tun Fatimah”.. abis tu takkan nak ckp “nak tgk anak main kuda ikut atuk”.. hahha

mlm tu adam tak nak tdo sbb dia sibuk nak round dapur. siap corner lagi. hahha kitorg tgk dgn penuh khusyuk.. and as predicted, dia tdo tegak je sampai pagi. penat tuhh.

isnin aku cuti, tp ajek keja. ehehe.. adam bgn pagi memori dia berjalan mcm reset. kelakar pulak. dia mcm bingung fikir mcm mana nak jalan. panic dia cari tiang. hahhaha tp by kul 10 dia dah ingat dah. aku la melayan dia berjalan kat rumah. dia tdo kejap, aku terus masuk dapur masak lontong (ajek request!).. tgk resepi ok. walaupun mak aku ckp “mcm masak lemak je”. tp aku mmg tak konfiden. hahaha

by the time kul 4, aku dah penat piang!! (i dont know what is ‘piang’ but sangat sesuai nak membayangkan aku penat gaban). aku biar adam jalan2 dlm bilik, kunci pintu bilik and bilik air. tgk je dia main.

so utk meraikan adam yg pandai jalan, daddy ajak adam main lari2 kat bukit layang2 dgn family trisno. hehehe siti (trisno’s wife) baik gila layan adam lari2. aku rasa mcm hantar adam pegi kelas berlari. adam jalan sambil pandang atas, baaaaaanyak sangat layang2. angin kuat, so adam asyik jatuh je. hahhaha

seronotnya~!!

i am so proud with adam. dia tak pandai bgn sendiri lagi selain dari pegang kerusi/dinding or anything yg dia boleh pegang. so dia akan patah balik setiap kali dia jatuh. ada masa dia cuba bgn, tp eksen tak nak tolak pakai tgn, nak bgn mcm org dewasa terus diri. adam adam.. mama and daddy feel soooooooooo happy!

 
1 Comment

Posted by on February 10, 2009 in simply random

 

One response to “adam is walking round and around the house

  1. lian

    February 11, 2009 at 10:26 am

    congrats kak tuty and adam! =)

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: