RSS

lapar

12 Feb

aku lapar.. aku tahan je sementara tunggu ajek balik (dia beli food sbb dia jumpa kawan). tp sbnrnya ada roti bun kat dapur. hahah aku bila type ni baru ingat.

sbnrnya kalau aku tak lapar pun aku mmg suka pesan roti canai bila ajek kluar. perangai aku bila pregnant, suka mkn roti canai dgn suka mkn aiskrim. smlm je dah bantai 2.. paling nyaman mcflurry. aku tau, aku mmg join kempen boikot nih, tp aku takleh resist mcflurry strawberry tu. camne eh.

perasan tak lepas kempen boikot2 nih, segala produk2 tu harga dia turun. btw i still buy huggies sbb that is the cheapest brand ok. kalau dulu dia antara yg mahal, skrg dia antara yg murah. drypers and pampers price sgt tak masuk akal. esp pampers yg sedia maklum pakai mmg bocor! org kata pet pet ok, but adam pakai pet pet naik rashes. sian.

i’ve started using cloth diapers. beli package 3 helai bum genius kat baby pit stop. hmm pakai isnin lepas, adam poo kat tiga2 diapers tu. ngeh ngeh ngeh.. dia bukan sakit perut, tp aku rasa kes aku tukar cepat sgt sblm dia habis bisnes dia. hahahha pasal mama takmau adam dudukkan poo dia. hahahaha.. takleh nak komen pape sbb diapers tak sempat ‘sarat’. ptg tu dah pakai huggies. hehehhe

ohoho did i tell you i am the first customer of sususihat by mommy lyna? hahha sangat teruja ok. kebetulan masa email masuk, i was in front of pc. so terus je la purchase dgn harga promosi tu.

eh betul ke passport dah turun harga to RM150 je, instead of RM300? tp utk 3 thn la. ok la tu.. hahha my passport baru guna 2 kali je. thn dpn dah expired. hmmphh.. nak pegi singapore ni.. nak bawak adam pegi zoo singapore. zoo johor.. hahahhahha RM2 je kan, so bayangkan la apa yg ada. nak gi KL, kos kitorg utk perjalanan pulak. lagipun kalau ajek dah hidupkan passport dia, boleh la aku hasut pegi holiday. kan kan?

 
7 Comments

Posted by on February 12, 2009 in simply random

 

7 responses to “lapar

  1. aishahmak

    February 12, 2009 at 1:55 pm

    Kat Manjaku and Carrefour, yang murah, Mami Poko. Aku pun lagi suka Mami Poko daripada Huggies Ultra. Padahal orang lain semua prefer Huggies Ultra. Hmmph. Gotta try again.

    Aku baru buat passport minggu lepas. Untuk 5 tahun. Masih lagi RM300. Khalish je RM150🙂. Agak rugila ini macam kalau ye harga turun.

     
  2. abang hilang akal

    February 13, 2009 at 9:14 am

    ada ke paspot utk 3 tahun? bukan semua 5 tahun, yg beza pages saja? website JIM takde info pun…mana ko dapat tahyul ni tuty?

     
  3. lian

    February 13, 2009 at 10:55 am

    hehehe kak tuty bley jer… =) most of them at etsy.. fabric at etsy bley caye jugak la.. coz they are all bout craft,…nnt kat blog tuh ade link.. japanese are the best! kalau designer fabric amy butler tu yg femes. =) let see if lian bought yards of fabric ley share ngan kak tuty =). hehe been thinking nak watkan adam and ur lil one soon, diapers bag.. =P sbb kawan lian experts in sewing babies carier.. =) tang baju kene blaja dr kak tuty la. cantik kak tuty jahit bj raya hr tuh. =)

     
  4. t.u-ty

    February 14, 2009 at 10:59 am

    aishah & zaha, nampaknya aku mmg dpt salah maklumat. ciss bedebah!

    lian, baby carrier mcm mana yg kawan lian tau. i only know how to jahit mei tai and baby pouch je. eh lian, tau tak mana boleh beli buckle? i searched all over JB (ok lebih2 je.. all pasir gudang + tmn u je sbnrnya), takde kedai yg ada jual buckle. nak cari area tmn johor jaya tapi tak tau mana nak pegi. i am hoping for bb girl (hahahahha dream dream), so nak buat baby cot set. yg adam punya, adam punya la kan.😀

     
  5. LIAN

    February 14, 2009 at 10:36 pm

    hye kak tuty.. have a click jer kat blog lian tuh “halina”. she’s doing mei tai jugak kot i guess =) hr tuhkan dd ade gak bli buckle ,die buat diffuser flash camera, pki buckle tuh =) nnt lian tny die eh. =) hehehehe ehem2 have a hint dah ke! pinky2 is nice kak tuty 4 bb girl =) haa kak tuty planning nak g s’pore kan??? for baby japanese fabrics are the best! sgt byk kat s’pore! nnt lian inform kak tuty shop diorang.. =) btw, i bought some fabrics+linen from jakel kat kl.. not bad.. will update soon =) xpnah g jakel kat kipmart tuh lg.. sure lg byk choice =)

     
  6. lian

    February 15, 2009 at 9:42 pm

    ok kak tuty sudah update latest fabrics! hehe those are not from abroad.. accept ade yg from indonesia..hehe yg lain KL jer.. =) waiting for the japanese fabs! otw!

     
  7. lian

    February 16, 2009 at 8:16 pm

    kak tuty nak bli buckle kan? ade kat cni.

    http://crafio.com.my/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=53&vmcchk=1&Itemid=53

    tp kalo nak buckle bese byk jer kat kdai jht kat cni. nak kirim btau jer ek.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: