RSS

random

17 Feb

sejak pulangkan mesin jahit kat mama, aku lgsg tak menjahit pape waima menggunakan tgn. sejak adam byk gerak, lagi la aku tak bergerak ke mana2. aku rasa dia tak patut masuk bilik jahit/kain tu. bilik tu sgt semak, takut adam hilang dlm tu. hahahha (ok this is serious, bilik tu sgt scary kerana kesemakannya..)

dlm byk2 ruang dlm rumah ni, bilik tu mcm bilik ‘all-in-one’. segala apa jenis keadaan yg melibatkan fabrik, itulah biliknya. boleh la ckp, “STOR KAIN”. dari kain langsr, kain cadar, kain belum jahit, kain yg dah separuh jadi baju tapi tak siap2, kain buruk, semualah.

aku ada satu misi, utk mengurangkan kapasiti bilik tu. dan aku punya misi tu disertai dgn angan-angan nak beli mesin jahit sendiri. huhu tapi sementelah belek online catalogue singer, aku jadi terkedu.

paling murah pun dah jadi RM700+, dulu tak sampai pun. i mean, dulu tu tak sampai setahun lepas. sekejapan je dia naikkan harga aku tak perasan. nak beli janome? ha ha ha ha as if aku sangat aktif menjahit la kan?

aku nak visit baby hanim, nak buat something. tp aku takde apa dlm kepala. ada sbnrnya, tapi mana ntah pattern tu.

hmm angan2 aku yg ke-n, ialah join kelas menjahit epal. i know they have a craft centre in JB, tak tau kat mana. cuma aku kena komited lah since their classes are during weekends.

musim tak hujan skrg.. hehhe nak ckp musim panas mcm summer plak, which is NOT. panas aku boleh tahan lagi, tapi ya Allah nyamuk baaanyaknya. tgh malam aku sure terjaga cari minyak sapu kat tmpt kena gigit. setiap malam! even dah pasang segala jenis alat pengancam nyamuk. paling berkesan kalau sembur aerosol la, pastu ready je la adam tak tahan. so itu cuma boleh buat kalau kitorg nak kluar rumah ptg, and expect sampai rumah mlm. tp sama je, mlm tu sure kena geget jugak.

its time to melipat baju lagi! aku dgn secara baik hatinya menjemput adik2 dari rumah utk dtg weekend ni (bersempena pesta layang2 antarabangsa pasir gudang), pastu aku nak upah diorg lpat kain. ohhh help me. kenapa la i dislike doing laundry.

lately aku perasan aku sgt MALAS nak pegi kerja. kenapa eh. tp kalau dah pegi keja, bersungguh la pulak buat keja sampai balik mlm..

sebab.. aku malas nak bgn pagi. hahahha.. berat aku turun dari 50 to 48kg. ingatkan maintain, rupanya turun. takde pun muntah2.. tak mau makan ada la.

 
3 Comments

Posted by on February 17, 2009 in simply random

 

3 responses to “random

  1. lian

    February 18, 2009 at 2:41 pm

    hehehe seems mcm baby girl jer ? =P hua janome! kalo laa byk duit.. hehehe

     
  2. tuty

    February 19, 2009 at 7:49 pm

    janome mahal!! but it comes with free classes!!

     
  3. lian

    February 20, 2009 at 10:48 am

    kak tuty!! hehehe dah jmp forum best for u+ lian found great craft sho kat ampang park… huhuhu memg best ! ade buckles! =P

    here is a best forum for mommysss.. =)

    http://malaysianbabywearers.lefora.com

    have fun! =)

    p/s: dh borong fabs ker? =P

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: