RSS

membebelnya aku

13 Mar

huhuhu.. I’ve sold my PISA to one of the SI member. mula2 takde la rasa sedih pun (sbb i’ve ‘upgraded’ my pump for this second baby). tp bila nak membungkus tu, mak aii terasa sentimentel la sgt.

adam played with the box happily. dia boleh angkat kotak tu sana sini dgn handle dia. suka sgt bila aku kluarkan kotak tu. bila nak simpan dia marah. ye lah, akukan nak pos PISA dlm original box, tp dia duk bwk sana sini, dah nak kemek dah dia buat duduk. nasib baik masih 10kg.

eheheh adam still 10kg. no matter how much he eats, he is a 10kg baby toddler.

adam dah boleh ikut apa yg kitorg ckp, kalau dia nak la. paling senang nak buat, ‘buah’.. pnah skali tu aku tanya, “adam ni apa?”.. instead of ‘buah’ he said, “Ah-bu”.. hahhaha

vocab dia tak byk. kalau nak susu or air, dia ckp “ma~!” dgn nada sangat manja skali, sambil tayangkan gigi utk gigit. aku tak tau apa kaitan minum dgn gigit. kalau dia lapar, lebih kurang jugak la caranya.. tp boleh la agak time mkn tu.

bila dah tau kitorg nak kluar (bila dia nampak mama gosok tudung!), dia pun sibuk sangat cari socks, ‘cari baju’ etc.. siiiiiibuk sgt tau. sampai rasa rimas suh dia duduk diam2. socks dia mmg senang cari la, one pair sure atas katil sbb pakai masa tdo. so yg itu la dia suh daddy pakaikan.

then tau mana nak cari shoes. terus duduk bila daddy pegang shoes. pastu dah siap senyum2 diri tepi pintu.

i bought him a water tumbler. mcm budak skolah bawak bekal, ada straw. now he drinks his plain water from tht bottle. senang sikit nak bg. and he is so happy bawak bekal air sana sini. duduk dlm kereta mcm bangga je sambil minum air.

rumah aku tgh gelandangan. musim hujan, and adam masih muntah if dia batuk mlm lepas susu. nak tak nak kena cuci towel/cadar/selimut/pillowcase or even the pillow itself. maka bersangkut2lah semua tu dlm rumah.

i dont plan to go to work tomorrow. aku nak jadi WAHM bole tak. aku tak kuasa la nak jumpa hari isnin nanti. aku sakit kepala dgn karenah bos aku yg byk angin tu. tiba2 je smlm dia naik suara, padahal aku tak tau pape. apa nih?

maybe la dia dah explain to my direct bos, tp it is so not fair nak tinggi suara mcm tu. hmm direct bos aku tu mmg tgh lepas tgn. suka hati je, end of this month nak budget closing, aku yg kena bertungkus lumus habiskan budget thn lepas, yg semestinya akan dipertikaikan oleh finance director masa nak amik signature nanti. ha aku lah tu!..

aku bukan takut nak ckp dgn jepun tu.. masalahnya dia mmg cerewet thp gaban, pastu aku tak berapa ‘fasih’ dgn bahasa ‘japlish’ dia yg cuma ada 10% english.

membebelnya aku.

 
2 Comments

Posted by on March 13, 2009 in simply random

 

2 responses to “membebelnya aku

  1. Narima

    March 14, 2009 at 2:50 pm

    now pregnant bape bulan… boy / girl

     
  2. t.u-ty

    March 21, 2009 at 1:26 am

    baru 14week.. tak tau lagi la boy/girl.😀

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: