RSS

str.ea.m.yx service.. NO GOOD!

21 Mar

well, i should not start any membebel here, it is a waste of time. firstly, they had to train their customer service/technical support phone operators. secondly, jgn pandai2 ckp PC customer yg rosak (padahal tak ada sorang pun dtg ke rumah tgk condition modem yg dah ‘kong’ tu).. suka hati je ckp “kami dapati PC yg rosak” – which is dia kata PC!! inilah PC yg aku pakai yg ‘rosak’ tu. kita report kat dia modem rosak, dia kata kita punya PC rosak. dari nak buat report tukar modem, sampai jadi tuduhan melulu kat customer. aishhh ye la.. dia monopoli kan. very bad.

btw, so far takde sape pun lagi dtg follow up pasal modem rosak ni. aj3k bawak balik modem ofis utk pakai kat rumah.

utk tahun ni, saya mencabar diri saya utk tidak shopping di ebay lagi. hahahaha.. cukuplah. saya dah dapat apa yg saya nak. saya suka, dan saya tidak akan mengulanginya lagi (buat thn ini). HAHAHA

dlm kepala nak buat mini project. nak buat diaper bag for adam utk ke rumah babysitter. beg skrg alamak aiii buruknya. mak bapak keje bukan main keje engineer, beg anak alaaaahh.. hahahhahha i should change his bag secepat mungkin. uzur sgt beg adam tuh. series tak tipu. tak sampai hati nak amik gambar.

nasib baik la Masai ni ada 1 sewing supplies yg tak berapa la complete, tp ada la. setakat nak cari yg basic ada la.

ni sbnrnya baru balik from jalan2 dlm kereta sbb nak tdokan adam. dia ada masalah nak tdo IF daddy is around and watching TV. he wanted to join daddy but he is too sleepy. if daddy joined us in the room, he insisted daddy to play with him. after one hour ‘battling’  putting him to sleep, daddy decided to take a ride. 15minutes ride, adam dozed off to dreamland.

tomorrow i have an appointment for monthly checkup. pastu gi dating dgn aj3k. yeay~!

ermm i had a bad headache banyak kali this week. i’m not sure whether it is related to pregnancy or to work stress. urghh i complained too much about my boss, or should i accept him as he is, terima je?

nx week closing utk 2008 fiscal year. which means mana2 budget yg tak pakai, tak akan di bawa ke thn 2009. at the VERY LAST MINUTE (kul 5.45ptg hari Jumaat, by EMAIL!! padahal he is 2meter away from me!!) he instructed me to call the supplier, get the quotation and expect them to complete the task in before 25th. and he went to holiday until nx Wednesday. nampak tak dia sengaja cuti? alasan nak bawak anak2 jalan2.. cuti sekolah kan dah habis?

benda nih dia dah pegang and keep on delaying since last year. kalau aku tanya, dia marah as if mcm aku follow up kerja dia (dia kan boss). if tak tanya mmg dia diam. last week dia ada mention about this (lepas our dept director bising), but he promised to do this thing lah. demmit lah. dari last year aku dah ckp, it’s ok aku boleh buat, dia tak nak.. nak jugak buat sendiri. dah tak leh buat, dah last minute, baru nak bagi. paling bangangnya, by email! dia mmg takut nak ckp face to face. sorry to say, this is so not professional.

ok la, aku boleh buat. but if he takes the credit, i’ll slash his head.

 
1 Comment

Posted by on March 21, 2009 in simply random

 

One response to “str.ea.m.yx service.. NO GOOD!

  1. Lady K

    March 23, 2009 at 12:25 pm

    aku sgt setuju! sebab aku dah pindah byk kali, dkt 2-3mggu baru nak activate blik account aku.. pastu aku kena byr tempoh yg aku tak guna tu.. tak adilkan?

    nak pasang telefon utk relocation pon sama, lambat gila! tensen betul!

    skrg ni aku pakai maxis bb, tu pon hampeh nak mampus tapi aku terpaksa tahan je sbb takde service lain yg aku boleh amek w/o phone installation. lecehla umah sewa, kang kena pindah dah satu hal nak pasang blik.. aku dah pindah 4x pon sama je hampeh!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: