RSS

tax-time!

23 Mar

masa untuk e-filing. tapi aku lupa kata laluan. hmmmm..

eh.. ada tmpt tukar kata laluan.. ok.. so skrg mcm mana nak check last year punya statement? aku lupa. thn lepas aku declare, tp aku rasa aku belum bayar. hahahha.. ntah la kena check nih. thn lepas mcm aku kena bayar lagi byk dari thn ni.. thn ni ajek untung, dia dpt pelepasan cukai sbb beli komputer persendirian.. i guess thn ni dia tak payah cukai.

byk lak cukai nak bayar. cukai rumah ni pun kitorg belum settlekan.😛.. dah tua2 nih (hehehe tua~) dah banyak komitmen eh.

sabtu lepas, we visited the gynae. waited patiently (aku je~, ajek panas bontot.. last2 dia turun bawah pegi borak2 dgn ermm aku rasa org lain yg letih tunggu queue) for 2 hours. tu pun nasib baik dah siap pegi breakfast, pegi post office, hantar adam etc.. nampak baby kicking and jumping! hahaha a healthy baby as the gynae said. alhamdulillah..

pegi tebray city, beli movie tix, gi makan, beli barang2 sikit.. tgk wayang. balik! woahh letih! sampai rmah adam merengek ajak main. kena la main.. tp ada je yg tak betul. rupanya nak main dgn daddy. daddy pulak bad mood.. dah satu rumah mcm perang. aku rasa masa tu dua2 aku nak marah. silent treatment je la dgn those 2 guys. takkan nak mengamuk pulak, kalau dgn yg tua tu, bole a aku nak membebel kan.. kalau dgn si kecik? alaa treatment-nya mcm lama la sgt kan.

laer tht nite terpaksa pegi ke kota tinggi nak hantar spare car key to my SIL. dia misplace her key. sian dia.. org semua dah nak balik. adam tertido dlm kereta lepas kena marah dgn daddy. kesiann adam, asyik kena marah je mlm tu. dah mengantuk tp refuse nak tdo. so merepek la dia. nak panjat itu ini, dgn diri pun tak betul.

dia menahan diri dari tdo. mata merah2 pun sanggup bangun main. ahahhh tu la budak2 kan. tp dia sangat sweet. i love when he calls me “ma” in his sweet tone, asking for something.

i had to restrict his calci-yum and yogurt drinks, as he tends to cough every morning. the day i stop giving him calci-yum, he seems ok. sbb those snacks i keep in the refrigerator of course. adam likes chilled drinks/food. it thrills him. hahaha he’ll put them on his head, his cheek.. everywhere.

shopping alone, with him is tough. dah tak mahu duduk dlm troli. nak tak nak, terpaksa pekakkan je telinga tolak troli. tadi kat tesco terpaksa pegi beli nutrigen dulu.. dia pegang sepanjang masa, begs me to open it up. sorry dear, kena bayar dulu. kat cashier counter punya la marah bila aku letak nutrigen dia. takut sgt tak beli. hahahha.. lepas scan, aku terus bukak. dia senyum minum diam2. dlm kete dah tdo. aman~!!

i made bolognaise today. tp rasa dia pelik. apa yg salah ntah. tp aku tgk adam mkn selamba je. hahahha

 
6 Comments

Posted by on March 23, 2009 in simply random

 

6 responses to “tax-time!

  1. lian

    March 24, 2009 at 10:19 am

    kak tuty.. hows your mei tai going on?? =)

     
  2. t.u-ty

    March 24, 2009 at 7:28 pm

    hahaha.. kan dah ckp.. i cannot promise bila mau start. jgn tunggu.😛

     
  3. aj3k

    March 25, 2009 at 2:35 pm

    lian:kak 2t nak tunggu mei tai tu jahit sendiri.wakakakaka

     
  4. shera

    March 25, 2009 at 9:19 pm

    kak tuty,

    setahu saya kalo dah declare kena byr by 30 april gak..kalo x kena penalty :p

    ehehehe..

    btw, kalo nak order bean bag..boleh kah???

     
  5. tuty

    March 25, 2009 at 11:46 pm

    shera, haha ye ke.. so i guess kena penalty lah ni. ni gara2 malas nak pegi maybank punya cash deposit. lama2 lupa.

    nak order bean bag? pick up sendiri eh kat jb.😀

     
  6. lian

    March 26, 2009 at 9:13 am

    hahaha lian pn tgh xde mase skrg. xmenjahit pn. dok sibuk jual kain.. hehe kak tuty.. i got in TV3! bkan msk tv.. tp practical kat sane hehehe =p

    abg ajek : hehe jahit sndri?? aper kate abg ajek tlg jahit. bile lg nak tunjuk skill!! haha jgn bolos sudah mei tai tu..

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: