RSS

i’ve made it

26 Mar

eheh.. aku rasa lega mcm batu besar dah terangkat dari kepala. i’ve got to get MD’s approval for our evaluation room upgrade.. hahaha upgrade disini adalah memasang karpet, kabinet, workstation etc.. semua tu menelan hampir RM30k. jumlah yg sangat besar, dan setahu aku kalau sebelum ni utk kerja2 renovation manager level yg pegi jumpa org2 besar.

tp dlm keadaan aku, bos aku cuci tangan, siap cuti lagi. so aku kena bertindak sebelum tahun fiskal berakhir. yay aku berjaya!!

memula mmg ada negative thought, “what if aku takleh buat”, “what if aku tak sempat dptkan MD’s approval sebelum deadline”, and more “what if”-s..

but then aku teringat ada satu entry by Mrs Noba, pasal positive thinking, something that she extracted from The Secret book. Daripada aku membazir pikir “what if”.. aku kena fikir “I will”.

dari isnin aku kejar suppliers/contractors utk dptkan byk2 quotation, and it was not as easy as i thought. it would be easy if i dont have to meet the deadline (which is TODAY). kalau aku melepas hari ni, MD takkan sign. hahaha dia cuma akan sign on hari RABU.

walaupun manager aku takde, aku masih kena dptkan sign dr higher ranking manager. grrr ada ke dia suh aku tunggu mamat nih balik. aku agak berang.

“Mr X, u suruh i tunggu dia balik? kalau tunggu dia balik, tak dpt punya nak buat semua nih. nnt dia suh tunggu, tunggu. I migrain hari2 pasal nak buat nih, kalau you tak sign hari ni, nnt you marah I hari2, ungkit2 kenapa tak pakai budget. thn dpn budget tak ada…” ini adalah sebahagian dialog..

last2 manager sign. HAHAHHA dept director pun sign. finance director (yg paling sukar utk dilepasi) pun aku dpt lepas. part MD aku kecut sket ah. tp bantai je la, terpaksa mintak senior lain temankan aku. takut aku tak de idea nak ckp apa.

waaa suka la aku sgt. aku pakai byk gila duit utk bilik seciput tuh. daripada tak perlu ada, budget byk.. so aku adakan semua yg aku rasa aku nak ada.

errr sbb aku tak nak ada dept lain songlap budget aku. dept tu mmg suka sgt amik peluang.mak aii.. aku lega sgt. alhamdulillah. thanks to kamilla and nanad yg baca email aku hari2 memaki2 bos. hahahahha

sbnrnya kejenya tak susah. tp last minute. hmmm tu la, berlagak hero semua nak buat sendiri. tak terbuat, last minute cuti. suh aku buat. hangin aku. dah la pesan dlm EMAIL!

 
1 Comment

Posted by on March 26, 2009 in simply random

 

One response to “i’ve made it

  1. Lady K

    March 27, 2009 at 2:06 am

    Hahaha bagus2! cayalah Tuty!

    itu worang patut ditembak dgn senapang gajah!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: