RSS

Misi mlm ini dan esok

30 Mar

adalah untuk tidur awal. Ajek outstation, Adam dah tdo (kena paksa-rela). He wasn’t that sleepy, but I switched off the lights and put him on the bed. Dah ngantuk la jugak, kalau tidak tak mahu-nye duk diam2 atas katil. He would surely wake up early tomorrow. Hopefully not earlier than me, hopefully after I had taken my bath.

Adam wasn’t so happy when I picked him almost 7 this evening, which means he could not play at the playground, dah nak maghrib. He was at his ‘active mode’, he didn’t want to sit properly while I was driving. ahaaa challanging-nyaaaaaaaa. cukup baik dia tak merengek nak duduk atas pangku, pastu ala-ala drive kete (siap sound effect, ok). masa dia kecik2 dulu, aku berani gak la nak drive mcm tu (setakat dari rumah ke rumah MIL). skrg, tidak lagi! dia ada byk idea utk mencapai segala-galanya, dari kunci kereta hingga ke nak tekan reset button utk milage.

esok, kena amik Adam awal utk mengelakkan dia kena paksa-rela tidur lagi. dia mmg suka playground. selalunya ada je kakak2 yg suka nak main dgn Adam.There’s a small girl (3-4 thn jugak la), suka main dgn Adam and keep imitating everything Adam did. Hhahhaha kelakar. Adam suka plak tu. Biarkan je. Tapi yg kena hati-hati, Adam suka benar dgn org main buai. tgh duk budak2 tu swing gila2, Adam pun suka2 tiba2 duduk dpn buai. tak ke kelam kabut budak2 tu nak lipat kaki la, nak emergency stop la.. haiii kalau kena baru betul flying kick.

Adam pun mmg suka naik buai. Buai tu 2 je. yg selalu main budak2 besar. so kalau Adam nak main, aku tunggu kat tepi buai, aku ckp “jap Adam, tunggu kakak main kejap.. nnt kakak habis baru Adam boleh naik”.. kejap je lepas tu ‘kakak tu’ misti bagi punya-lah.

susah sikit kalau nak tackle budak 3-4 thn yg nak rebut buai yg Adam tgh main. selalunya aku angkat je Adam, but I know that is not the correct way. they should be taught how to ask politely if they need something. i guess, my skill belum sampai situ lagi. skill aku baru je sampai utk budak setahun. kids psychology, aku tak mahu marah2 budak. anak org. nnt sampai besar dia ckp “aunty tu marah2 je”. hahahha

 
2 Comments

Posted by on March 30, 2009 in simply random

 

2 responses to “Misi mlm ini dan esok

  1. aishahmak

    March 30, 2009 at 11:34 pm

    Ada orang langgar pintu pagar rumah aku sekembalinya aku dari kampung. Rupanya, ada a mom yang biar anak dia (2 tahun) dalam kereta yang masih belum dimatikan enjin. Yeah, we can never take safety for granted *nada bersalah sebab aku complacent biarkan Khalish atas pangku kalau setakat jalan dekat-dekat, sambil husband aku drive*.

    Khalish pun suka naik buai. Yang orang dewasa naik.

     
  2. Lady K

    April 2, 2009 at 7:39 pm

    Apa jadi kat budak tu, Aishah? Selamat tak?

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: