RSS

politics

01 Apr

i am not good in politics. i am not born with that skill. i dont even know how to kipas my mom, apa lagi the bosses.

one email came in around 6.15pm from the boss, mengherdik aku dan seorang lagi engineer. as if aku dgn dia tak buat apa2 for all these while. maybe i was sleeping, maybe i was on holiday.. agaknya. pada masa yg sama memuji superior aku yg selalu cuci tgn tu.

aku dah agak yg dia akan amik kredit utk kesusah-payahan aku, kejerihan aku mengerjakan bilik kerja tu. tapi aku tak sangka sampai dia boleh bodek boss hinggakan mcm aku takde buat apa2.

not even a single ‘thank you’. mcm apa je aku buat aku takleh impress boss. aku bukan nak bodek, dah buat seikhlas hati, sekuat hati. buat kerja LILLAHITA’ALA, itu pesan kawan aku.

haram jadah.

now i am using the word. celaka!

i hope esok aku tak lupa nak jumpa boss, nak tanya dia what makes him send that email to me and to the other engineer. kalau betul dia nak ungkit our mistakes, i have one major mistake untuk diungkit. hal ungkit-mengungkit, kau jgn cabar org perempuan. aku ada satu portion besar dlm otak, special utk mengungkit je.

 
5 Comments

Posted by on April 1, 2009 in simply random

 

5 responses to “politics

  1. nforname

    April 1, 2009 at 8:22 am

    sabar puan..
    good luck.

     
  2. aishahmak

    April 1, 2009 at 5:01 pm

    Go for justice, tapi dengan tenang (alah, kau pun tau part tu)… so, all the best from me.

     
  3. Lady K

    April 2, 2009 at 7:36 pm

    you go gal!!!

     
  4. shera

    April 6, 2009 at 8:51 pm

    saya pon x pandai berpolitik dipejabat..:(

     
  5. t.u-ty

    April 6, 2009 at 11:37 pm

    membodek tak apa, tp jgn sampai burukkan nama org lain.. kalau kita hormat hak org, org tak kacau hak kita. hak utk menjaga nama baik sendiri.

    btul tak shera?

    saya rindu zaman sekolah. tak perlu politik.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: