RSS

seratus hari lagi adam nak jadi abang!

06 Apr

ermm nx week adam dah nak setahun setengah dah. nak kena inject MMR.. hmmmm by the time bulan 9, adam baru setahun 11 bulan.. tak sempat nak 2 tahun pun. 100 more days to go mama~!

hari ni setelah 4 bulan baru aku pakai uniform utk ibu2 mengandung. ramai yg terperanjat. sbb kali ni perut aku kecik. dulu masa mengandungkan adam, 3bulan lebih dah tukar uniform. seluar dah sendat semacam masa tu. kali ni kalau nak ikutkan masih boleh pakai. tapi saje je nak pakai hari ni. hahhaha

“wahh wahhh tuty pakai baju cantik?”

takde la cantik mana pun baju tu. aizec kata dari jauh aku nampak kembanggggg sgt.. baju tu mmg la kembang sgt pun. hahaha.. menambahkan kerendahan dan kerendangan size aku yg tak berapa tinggi ni.😀

adam dah tak berapa batuk mlm dah. sabtu lepas pergi minta org urutkan adam. kesian sgt dia batuk-muntah dah sebulan. jumpa paed pun duk bagi ubat sama je.. adam tu dah la spesis tak nak mkn ubat. paksa2 pegang kaki/tgn semua pun, dia ada kebolehan utk muntahkan ubat. hari tu aku demo kat mak aku mcm mana adam muntahkan semua. tp lebih kelakar, aku baru tunjuk sudu dgn ubat, dia dah cuba uwek2 dpn kitorg. menangis mcm kena cubit je.

then dgn tawakkal kitorg pergi pakar homeopathy. aku tak berapa nak pergi, walaupun dari dulu parents aku dah suh pegi. mmg pun dari kecik aku dah biasa pun dgn homeopathy, kalau demam tak elok2, mmg ayah bwk pegi amik homoepathy. tp since adam kuning lama dulu, i blamed the sa.l.inda.h set. tak tahu la betul ke tak, but that was the only supplement yg aku amik for pre/post natal selain folic acid, calcium, neuro-gain and pramilet. air kunyit air halia air pati ikan haruan etc semua tadak.

bila aku btau aizec, pasal aku nak cuba homeopathy on adam, he agreed. sbb adam dah batuk lama. minum singulair (mahal ok, RM7/packet, kena minum hari2 1 packet) pun tak ok gak. paed cadangkan utk teruskan sampai 6 month.. aku tak yakin. sbb pada aku, if ubat tu berkesan, at least dlm tempoh seminggu dua dah nampak kesan. lgsg takde kesan. lagi satu, adam kecik lagi.. mcm2 sgt ubat dia mkn.

alhamdulillah, since smlm dia dah tak batuk mlm. aku lega sgt. aku harap dia dah boleh tdo lena lepas ni.

if adam terbangun bila2 la tak nampak mama, mmg pengsan la org yg kena jaga adam masa tu. dah setahun setengah baru pandai melalak cari mama? hehehhe ingatkan dah independant.. aku manjakan dia sangat ke?

adam sebijik daddy, pandai amik hati.😛

 
1 Comment

Posted by on April 6, 2009 in simply random

 

One response to “seratus hari lagi adam nak jadi abang!

  1. aishahmak

    April 8, 2009 at 8:39 am

    My cousin’s then 5-month-old daughter had a bad case of eczema and no Ezerra or Elomet could heal it. So, she went to homeopathy clinice and voila, it healed!

    Macam Khalish, dia asyik flu once duduk nursery. His Paed, when being asked about it, said that there was no need of more medicine after two rounds of the same one. I agreed with her. And I agree with you about stopping Adam’s medicine when it didn’t show any healing sign.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: