RSS

Adam berlakon macam drama swasta

11 Apr

Khamis lepas, aku balik lambat dari ofis sbb terlibat with this ‘small’ project. Heheh small2 pun, if this project successful, i’d have a chance to represent company to KL, as well as to Japan. miahahahahha.. takde la. it is something to do with improvement activities, it’s just that our big company put it as a competition. hmmm tapi rugi sikit la, as the asst leader, i should have the chance to go the training. memandangkan perut yg kembung ni, nampak gayanya kena bg peluang kat org lain. sbb training tu bukan class-type training. hmmphh melepas. tak pe lah.

Ajek dah tunggu masa aku kluar opis around 8.15mlm. kalau balik mlm mmg exhausted. plan nak terus pegi mkn je. sbb kalau nak masak dah tak sempat since adam punya bedtime around 9, nnt dia melalak2 nak tdo. tp on that day dia mcm tak sihat pulak. batuk tak berhenti2, lalu ‘uwek’ dlm kereta. biasa la dah lepas muntah mesti nangis2.. balik rumah tukar baju, bg mkn ubat. punya la marah. sampai terbaring2 hentak2 kaki.

dlm hati keibuan aku nih, “sian adam.. tak suka mkn ubat. tapi kalau tk mkn ubat batuk ni, surely he wont sleep tonight”..

aku pun duk la memujuk.. bg dia main2 air. selalunya this ‘main air’ trick works effectively but that night. ok la, dah tak mau main air, lap2 bdn. nak pakaikan diapers pun drama. tp sbb itu isu yg critical, jadinya aku paksa je. i had to put his diaper on while he is standing, tgk PHDC. as soon as he realized he had his diaper, drama lagi. melenting2 sana sini tolak2 nak bukak. even trying to ‘zap-away’. iskkk budak nih. sabar2..

“sian adam. sini2 jom tgk tigger and pooh?” nasib baik mmg kena time tigger kat tv.

ohh nangis lagi, tak mahu. sabar2.. tunjuk buku. selalunya dia suka baca buku ‘bedtime peekaboo’. semua tak boleh buat dia settle. mmg meronta2 bila masukkan lengan baju. sampai satu tahap aku dah takleh sabar.

dgn muka tegak, aku letak dia atas carpet, baringkan dia sorang2.

“sampai hati adam buat mama mcm ni, mama pujuk2 dia, dia buat mama mcm ni. bukannya mama marah pun adam muntah dlm kereta, mama tau la adam tak sihat. kan mama dah pujuk. kan dah main air. mama dah ajak tgk tv, tapi adam buat mama macam ni. mama nak bg susu tak nak, pakai baju tak nak, tgk tigger tak nak. abis tu mama nak buat mcm mana? nangis la nangis sorang2”

hahaha aku membebel kan?

surprisingly, adam stopped acting immediately. aku sempat la tukar baju, cuci muka etc. then i came back to him.

“mama nak turun bawah nak buat susu. adam nak ikut tak?”

dia terus bangun, pegang baju (yg belum pakai tu), angkat tgn mintak dukung. hahahha but hello, it did not stop there.

sampai bawah, he still in his drama mode actually.he still refuse to pakai baju, didnt allow me to masak air/pegang botol etc. mcm mana nak buat susu kan? daddy (who is a lil bit hot tempered), cannot sabar seeing adam in his drama action. masa tu daddy was outside, cleaning the mess in the car. when daddy came in, saw adam did that to me, stret adam kena marah dgn daddy.

“adam, ni yg mengada2 sangat mlm ni kenapa? tak pernah2 mcm ni?”

again, adam duk diam, peluk mama while daddy went to the kitchen to boil the water and cleaned the bottle. adam didnt dare to look at his daddy. hmm baru tau.

“dah siap2, daddy nak kluar mkn dgn mama. adam nak ikut tak?”.. adam diam lagi, tp masih tgk tv (konon2 la).

diam2 aku cuba pakaikan baju. dia dah tak melawan, pakai lengan sebelah lagi, dia hulur je. hahahha.. pastu toleh ke daddy, turun dari pangku, mintak daddy butang baju dia senyum2. hulur tgn pastu kiss daddy!

hahahhahahha.. daddy cair la~.. pastu aku hulurka sluar dia skali. dia amik, hulur kat daddy. pastu terus senyum2, buat muka kiut. peluk2.. alaaa

drama la adam! kalau dpt record video kan best. pagi esoknya bangun senyum2 muka tak bersalah. entah kenapa dia over-react plak mlm tu. rasanya dia baru ‘blajar’ nak mengamuk kat rumah bbsitter. skali apply kat rumah terlebih2 plak. hahahha

 
2 Comments

Posted by on April 11, 2009 in simply random

 

2 responses to “Adam berlakon macam drama swasta

  1. mrs noba

    April 11, 2009 at 8:05 am

    alalalalalal…drama king sangat tau!
    hiks hiks…

     
  2. lovelyummi

    April 12, 2009 at 11:26 pm

    adam adam. dah pandai ek buat drama. hehe. Tasneem belum pandai lagi, tp mcm dah ada bakat jugak laaaa..

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: