RSS

altuty’s unfortunate event

11 Apr

sepatutnya aku pegi kerja hari ni. tapi sbb ada hal2 yg perlu diuruskan aku tak jadi pergi kerja. sbb semua benda settle jam dah menunjukkan pukul 12.00 tghari. aku pun dah tak semangat nak masuk opis. call org sana sini, inform aku tak masuk kerja.

oleh kerana adam dah pun dihantar ke rumah babysitter, jadi kami bercadang utk keluar berdua. aman sekali-sekala keluar tak payah nak kejar encik adam berlari dari hujung ke hujung. aku pun tak sangka that i could still run during 2nd trimester.😛

we plan to catch a movie, so we bough 1.40pm tix. we went to the bookstore to kill the time, i went to parenting section, while ajek went to photography section. parenting section ada 2 rak je. hmm.. i was searching hypnobirthing book, and ina may’s guide to natural childbirthing. ahaha masuk no 2 baru nak terkedek2 cari buku childbirthing?

masa lahirkan adam, i did feel the pain, tapi tak de la sampai mcm ‘sakit gila’ yg dibayangkan oleh most mothers at the office. of course la sakit, jatuh pun sakit kan? even both my mom and MIL pun membayangkan something yg sebegitu sakitnya. i was scared to death (when i found out i was pregnant :P), until one day when ajek sent the car to the workshop, to service the aircond. wife to the workshop owner was a friendly lady, and she is friendly enough to share with me her birth experience. dia kata, jgn fikir sakit. fikir kita dah masuk medan perang, kalau dah pegi perang, takkan kita ‘rela’ je kan? kita mesti menang! mesti kuat! jgn nangis.

owhh.. she changed me immediately. and dari situ aku dah tak seram pun dgr cerita ceriti org. i change my prespective. skrg pun bila org tanya, “takut tak?”.. aku ckp, “berdebar gak”.. takkan cool sgt. tak betul lah kan. walaubagaimana pun, aku masih bersetuju utk menerima injek di punggung nak tahan sakit contraction dari tgh hari sampai ke tgh mlm. so sepanjang tu aku tdo dgn lena sekali sampai la maghrib baru aku ‘bersabar’ menahan sakit pinggang. ermm itu pun aku ingat, ada much more to come. sedar2 adam kluar dah kul 11 (with help of vacuum, his kepala senget). eheh.. at that point, i was.. “tu je?” hahahha tapi sakit wehh.

so this time, i plan for drug-free as well as painless labor. mainly because adam was affected with the drug, he was a super-sleepy baby. tak mahu bgn menyusu. kali ni, insyaAllah. kalau tak mampu gak masa tu, panggil nurse mintak cucuk lagi la~.

eh apa cerita pasal childbirth plak.

we watched the fast and furious 4. aku tak follow pun cerita2 F&F ni sblm ni, tapi masih boleh faham dgn sequal ini. so ok la. the storyline, the car, etc everything was superb.

abis movie, kluar, masuk toilet. then i discovered something amiss. the phone was not in the pocket. geledah handbag, pun takde. masuk wayang balik, dah clear. ajek tried to call my phone, it was engaged. second try, sudah dimatikan.

huaaaaaaaaaaa.. itu phone aku first time beli sendiri dgn gaji sendiri! owhh sedihnya. yg ralatnya, aku tak transfer byk gambar+video adam dalam tu. byk gambar dari zaman dating2 ke zaman skrg. seperti yg anda tahu, zaman gambar digital ni, tak ramai yg rajin nak mem-print di kedai. dah tu takde back up. there goes all the memories.

so what’s next? blackberry? berangan~.. tp mana la tau ajek ak belikan as advance bday present kan. bulan depan je yang~.

 
1 Comment

Posted by on April 11, 2009 in simply random

 

One response to “altuty’s unfortunate event

  1. SIL

    April 13, 2009 at 11:33 pm

    cis btol..tak tau pon hp kene kidnap..takpe..i revenge for u…they steal mine…i vandalise theirs!!so there goes another seat…i paste kat sana t..hahhahh…curi la lagi…happy changing!..so they will keep on replacing new seat..waaaalaaahhh~ha3.wa punyer concept..lu kasi wa lugi..wa kasi lu lagi rudi berbakul2…vengence is verrrrrrrrrrrryyyyy sweeeeeeeett~~~no worry sist….

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: