RSS

away from office..

23 Apr

for two days. ahhh best. tak payah masuk kilang. ahh best. ada angin baru.. ahh best. seronok la ada training kat luar (which aku tak pernah dpt peluang, asyik2 in-house traning je, org lain dah berkali2).

training ke workshop? lebih kurang la, it was more to workshop.. related to our improvement project. seronok sbb campur2 dgn department lain. masa lunch borak2 dgn org lain, dari dept lain..

“kak, su kan terperanjat tgk akak pakai baju mengandung”
“kenapa?”
“su ingat akak tak kawin lagi. anak sulung eh kak?”
“tak la, no 2”..

kembang kembang~

tadi kat toilet siap compare2 perut dgn kak norli, a senior staff at my dept jugak. tp dia jauh nun di belakang. dia tunjuk perut dia. i was tergamam.

“kak, takde stretch mark?”
“takde lgsg.. tuty ada ke?”

i showed her my super bersepah stretch mark, even bersungguh2 cerita how i religiously applied all type of minyak (even the thick olive oil tu~) since the 2nd month of pregnancy (during my first pregnancy lah).

this time, i tried Matern. mcm sama je. hahahha

i am still handphone-less. i am using ajek’s old PDA. i couldn’t make any call or receive any. the speaker + mic rosak sbb Adam telah melayan PDA itu sebagai toy. SMS je lah. itu pun, SMS notification rosak. pelik. tak kisah la.

tadi aku SMS ajek, “Yang, nak henfon?”
and i love his reply. “OK”.. heeee😀

td browse fb, baru perasan ada lagi 7 hari nak submit e-filing. tak buat lagi! ok nak buat bersungguh2. aku pun terus click. skali tgk, apa nih? kenapa ada data yg aku tak paham?

oooo.. aku isi borang e-B. hahahhaha..

sudahkah anda menunaikan tanggungjawab anda sebagai rakyat Malaysia?

anyone know how to kira zakat pendapatan? i’ve been melambat2kan my duty as a muslim.. belum pergi mana2 pusat zakat pun. at least nak tau mcm mana nak kira, so nnt pegi just bawak duit terus.

Adam is 18month, Adik is 18 week!

 
1 Comment

Posted by on April 23, 2009 in simply random

 

One response to “away from office..

  1. lutfi

    April 25, 2009 at 7:21 pm

    kalo nak bayar zakat pendapatan.. just go to your company’s accounting department.. maybe diorang ade chart berapa nak potong etc. dan kdg2 diorang buat autopayment lagi.. tak sure la kalo private camne..

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: