RSS

Selamat Hujung Minggu Yg Panjang

01 May

Rasanya Adam dah sihat. Dah mkn dgn begitu melahap. Dah main dgn begitu gembira. Ada jugak seminggu Adam tak jumpa geng kat rumah pengasuh. So tadi bila kami ke sana memenuhi jemputan kenduri doa selamat oleh ‘Mama Nina’, Adam sangat gembira hingga bertepuk tgn. Kami ibu dan bapa langsung tidak dihiraukan, hanya sesekali menjengah utk mengesahkan kami masih wujud di situ.

Bila masa utk pulang, Adam masih happy bermain dan bermesra dgn Linda serta Lisa. Hmmm diorg je la yg dekat2 sebaya Adam. Bukan main suka Adam dpt jumpa Lisa. Balik rumah senyum sampai telinga. Menyanyi dan melompat daam kereta.

Ulcer dlm mulut dah tak ada rasanya. Tapi ada jugak sekali sekala dia pegang mulut, mengadu “mama~”.. nak menyatakan mulutnya sakit. Tapi tak selalu la, sbb dia bantai semua mknn yg dia boleh telan. Susu pun kuantiti sama jugak. So perut dia dari semalam mmg penuh, bayar balik 3 hari tak mkn.

Blisters kat punggung dah kering betul. Tinggal kat kaki, sikit lagi ada kat lutut. Tak ada pecah2 pun. K.Nina kata, “ntah2 ni bukan HFMD”.. Aku pun  tak tau, tp aku dah ambil semua langkah berjaga2. So far kanak2 lain selamba je. Mmg musim demam pun kat sini.

Seminggu jugak la Adam tak pegi padang, tadi aku bawak dia jalan2. Suka betul dia dpt tgk daddy main volleyball. Adam mmg suka bola, so kalau aku lepas, confirm dia pun masuk court tengah2 org main. ohohh bukan tak pernah aku mengejar dia meluru nak masuk gelanggang yg sedang hangat.

Esok nak balik Muar, ada kenduri kahwin pakcik sepupu aku. Yeah.. mcm raya lepas je aku balik kg. Lama betul tak balik. Mcm ada plan nak ajak Adam pergi Gunung Ledang hari Ahad ni. Tgk la mcm mana kudrat kitorg.

Selamat bercuti!

 
2 Comments

Posted by on May 1, 2009 in simply random

 

2 responses to “Selamat Hujung Minggu Yg Panjang

  1. mrs noba

    May 1, 2009 at 8:10 pm

    ushhh…larat ke gi gunung tu tuty???
    take care yer…

     
    • t.u-ty

      May 3, 2009 at 8:18 pm

      larat.. bukannya mendaki pun. naik tangga je. tak seksa sgt la, compared to tasik dayang bunting punya tangga.. pegi tasik dayang bunting masa tgh pregnant adam. mak aiiiiii separuh nyawa. sib baik tak de pape.😀

      ohhh adam sangat la happy berendam dlm air.

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: