RSS

Adam’s sickness and my pregnancy

10 May

Some people thinks tht Adam non-stop sickness ada kena kena mengena with my pregnancy. Since I was tested positive, he’s on medication all the time. Asthma lah, cir-bir lah, demam tu biasa la sgt. Inhaler and paracetamol has been his bestfriend.

Smlm dia kena asthma. Mlm ni mata dia mcm kena konjunktivitis plak dah. Since maghrib tadi dia garu2 mata, tapi aku ingat dia termasuk pape dlm mata then terus cuci je la. Nak tdo pun garu2, tp dia nak tdo mmg garu2. Cuma this time dia tak tido2. So I just tought dia susah nak tdo because daddy is not around. Tak lama lepas tu kitorg tertido dpn tv (konon la tgk AF).

Pastu bila nak pindah masuk bilik, uik? Mata kiri dia nampak swollen. Aiseh.. duk jumpa doktor je la esok jawabnya. Dah nampak taik mata bertepek kat situ.

Dear Adam, one day when you big enough to read this, hopefully you had no major illness in your adulthood since you had all type of penyakit when you were small. I hope you had grown up to be a good abang to your brothers and sisters. Mama and daddy loves you so much. We are so grateful, you are such an angel. Senang nak jaga Adam. Adam cuma nangis bila tak nampak mama je. Biasa la tu, budak2. Bila lapar Adam tunjuk susu, tak pun tunjuk tin biskut. Bila diapers basah, Adam tepuk2 tanda dah basah. Apa yg susah pun jaga anak mama sorang ni? Bukak radio nyanyi2, bukak tv menari2, baca buku gelak2, conteng doodle board pun geli hati, kalau mama drive sendiri Adam baik, kalau lepas kat playground dah pandai main tak payah mama tolong.

Nanti bila ada gambar, I’ll update cerita Adam mandi kat Gunung Ledang.

 
2 Comments

Posted by on May 10, 2009 in simply random

 

2 responses to “Adam’s sickness and my pregnancy

  1. nforname

    May 11, 2009 at 1:29 pm

    dah lama tak nampak pic baru adam. harap dpt apdet.

     
  2. aj3k

    May 12, 2009 at 9:32 am

    nforname:layari http://www.aizec.com/ untuk gambar adam~

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: