RSS

yay! ajek is home.

21 May

life without ajek for three days was challenging. the first day i was fasting, i was exhausted when i reached home. managed to make myself a kurma-shake for buka, then make something easy for dinner. kalau dulu, masa takde anak, aku suka2 tak payah masak if ajek takde. i could simply settle with bread, or milo with oat.

the second and the third day, biasa2 je. tak berani nak puasa sbb adam byk main. carrying this round belly around with adam require me for more extra energy. pegi playground pun, tgk je adam main. dia dah boleh dah main sendiri, tak kisah pun mama takde pun takpe. this was, he could make more friends. he has kak piah, abg faizal, abg iwan, kak isya and more! i knew more bibiks than my neighbours. hahahhaha

luckily adam behaved so well. he was so good. takde drama ke apa pun. tiap kali phone bunyi dia yg kelam kabut kejar phone, nak dgr daddy.

smlm daddy dah balik tp adam dah tdo. pagi tadi masa pergi kerja, adam masih tdo jugak. ptg tadi la baru jumpa daddy. muka dia mcm tak percaya.. dia senyum je mcm dlm kepala ckp, “is this real?” hahahha

punya la seronok main, berjalan tak tgk depan. bedebuk langgar dinding, dah benjol sikit.. sbb tak perasan pun mula2. after a while, main2 tersangkut alas kaki pulak. skrg adam mmg mcm flowerhorn (sejenis spesis ikan yg dahinya benjol) sbb dia langgar bucu pintu betul2 kat tgh dahi.

bujang mama dah tdo dah. skrg tdo pun peluk2 dia. nnt ada baby mcm mana nak buat ni? silap2 daddy yg susukan baby. hahhaha

 
Leave a comment

Posted by on May 21, 2009 in simply random

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: