RSS

dreams

23 May

last week, i read an article dlm majalah yg besar dan tebal (bukan aku punya).. dlm kepala aku majalah nona. tp bila aku fikir balik ayat2 dia mcm bahasa inggeris, makanya ia bukan nona. aku pun tak ingat sbb aku takde beli majalah last week.

i had almost similar place in my dreams during my first and my second pregnancy. you know what, it was my school.. the all girl boarding school which i left in 1998.. lama betul dah tinggalkan sekolah tapi definitely in some areas aku rasa aku belum sebegitu matang, cuma aku tidak begitu spontaneous membuat keputusan mcm dulu.

the article relate ‘revisiting the old school’ dgn 2nd trimester phase. mmm betullah agaknya. lepas tu, masa 3rd trimester mesti mimpi pasal delivery or anything related to the baby.

aku ingat lagi masa 3rd trimester (dulu), aku mimpi seronok dpt peluk baby, dapat breastfeed baby.. tapi mimpi tu akan skip part labor room. kalau aku relate mimpi ni dgn mimpi dulu2, sama je. aku akan skip part yg aku sgt takut.. antaranya, tunggu result SPM dgn final year project completion.

in my dreams, we (me and my friends) would do something fun, or sesuatu yg sgt misteri. kalau yg fun tu ok la, kalau yg misteri tu, letih la aku bgn tdo. masa 1st pregnancy, dlm mimpi  takde adam, kali ni kena bawak adam pulak, or apa2 keputusan yg aku buat dlm mimpi tu aku akan pertimbangkan dgn adam in my mind.

kalau mimpi yg meletihkan tu, nak kena bgn pegi kerja alamak aiiii. i’m sure you had something similar kan?

eheh.. i bought ‘the complete book of breastfeeding’.. bukannya online resource tak cukup, tp lebih senang nak refer dgn buku.  eventho some might think, “kan dah 2nd pregnancy, kenapa beli buku.. kan dah tau?”

well, tak semua aku tahu. kalau ada byk benda aku tahu, maybe i would still BF-ing adam now and spend less on the FM (and all the medications!!).. i really hope that adam would ‘allow’ me to BF the newborn. hahahhhaha skrg nih pun alamak la jelesnya if daddy came to me and sayang2 mama. he would run towards us and ‘join the crowd’. hmmm.. mama sayang2 teddy bear pun dia marah.

——

adam surprises me everyday with his new skills and aksi tiru-meniru. yg terkini, dia tiru org jalan sakit pinggang. babe, itu sangat kelakar! jln terbongkok2 ke depan sambil letak tgn kat blkg.

 
2 Comments

Posted by on May 23, 2009 in simply random

 

2 responses to “dreams

  1. mrs noba

    May 23, 2009 at 8:44 am

    i would have to say to that i am more successful in breastfeeding my second one compared to my elder son.
    sbb masa first one dok tercari2 (campur ternganga2 tak tau nak buat apa) the right way.

    so, baguslah you beli buku tu…life is a learning process, kan?

     
  2. t.u-ty

    May 24, 2009 at 12:10 am

    MN, betul.. jgn berenti belajar walaupun tak masuk kelas bukannya tak belajar, kan?

    i hope i could do better with my second baby.. insyaAllah.kalau nak ter-peleot pun biar la at least dia lepas 1.5yr.. harapnya perjuangan dpt diteruskan.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: