RSS

adam tumbuh gigi

31 May

DSC_4948dahi benjol budak nakal

mmg padan la kalau dia tak mahu mkn nasi sgt. patut la k.nina kata adam asyik minum susuuuuuuuu je. minggu ni paling cepat susu dia habis.

baru je habis tumbuh gigi taring EMPAT batang sekali gus, dah nampak dah gigi geraham dia. mak oi punya la cranky ini budak. dia boleh melalak2 over a simplest matter. salah bg tutup botol la, salah cawan la, salah pakai seluar la. mlm tadi je aku geram dia tgh peluk2, skali dia gigit perut. smlm mmg byk betul episod “mama tak nak kawan adam”.

tapi kawan jugak la, abis tu? asal jadi kawan balik je, muka dia punya berseri2. betul2 exhausted smlm. dia byk karenah campur dgn batuk selsema sekali. combo dgn asthma. lengkap! tiap kali nangis mesti muntah.

dia rasa perut yg bulat ni menarik. ada masa dia peluk2, tepuk2, usap2 mcm ckp “sayang baby”. ada masa dia nak pijak/duduk, maybe he thinks there’s a ball inside my tummy, like we always do it to him -masukkan bola dlm baju. adam likes to sit on his bola whenever he likes it.

today, bgn pagi exhausted. tak boleh nak buat keje banyak. kejap2 duduk. ajek is not at home, kerja hujung minggu. mati kutu nak masakkan adam apa so dia selera mkn (yesterday he refused sup ayam yg selalunya itu la yg sedap). last2 to make things simple and i know adam will surely like it, telur goreng kicap. at first he gobbled down the food like there’s no more egg in the world. after 5 suap, “that’s it mama. i want to num num (minum) and i had my lunch already”. grrrrr

he wanted his bumbum to be washed in the toilet upstairs. then he asked for milk (downstairs). i asked him to stay upstairs to watch PHDC so i dont have to press more energy (from me). but the offer ditolak mentah2 begitu sahaja. i let him turun tangga sendiri, walaupun lambat. then, you know what. he insisted to drink his milk on the bed! which means kena naik tangga lagi. tak boleh pujuk ini budak.

there you go. adam dah tdo. with me pura2 tdo while he’s having his milk. (last2 mmg tertido pun ada la 15 minit).

now i can wipe the floor.

 
2 Comments

Posted by on May 31, 2009 in simply random

 

2 responses to “adam tumbuh gigi

  1. shera

    June 4, 2009 at 6:06 pm

    comelssssssssssss

    k.tuty, jgn bagi adam masuk SAS tau nantiii…

    ahahahaha

     
    • t.u-ty

      June 6, 2009 at 9:19 pm

      AHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHA

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: