RSS

kisah karipap

20 Jun

iyarghh..

i woke up today because of adam waking me up.

“ma ma.. nak en”

aku pun tak paham mcm mana ‘susu’ jadi ‘en’.. sbnrnya itu terpulang pada mood dia masa tu nak sebut apa. tp bunyi dia lebih kurang je. ajar signing pun, dia cuma tunjuk bila di tanya. haha bila dia nak takde pun pakai sign tu.

we were supposed to have breakfast at Larkin/JB for kacang pol. but ajek did not have enough sleep yesterday night due to his unsolved proggramming work, and since he had to go to site by 10, so i just cancelled the ‘date’.

then, i planned to go shopping with adam since daddy is not around. tgh hari tu duk siap2, adam dah ngantuk, daddy balik plak.

“tak pyh la kluar. nnt mlm kit kluar”

then we stayed at home. dgn tak ada kerjanya, i offered my husband, “karipap ke laksa johor?”
“karipap lah”

tung tang tung tang kat dapur. serious letih. anyway it was my first attempt nak buat karipap. nak mkn kripap kentang ada daging cincang.yg jual2 mana ada daging. susah la kalau nak dpt pun.

dgn serba serbi kekurangan utensils, aku usahakan jugak.

kul 5 dah siap hidang.

*frust*

kulit karipap tak sedap. tebal. hmmmph. harap rupa boleh thn, isi je sedap. buat mkn dgn roti je lah.

dah tu mandi2 siapkan adam. lepas maghrib, adam dgn daddy2 skali dah ke La La Land. mcm diog yg buat karipap.

abis tu janji mmg tinggal janji. daddy janji esok pagi plak. kalau tak jadi jugak, kluar soranglah! adam jaga daddy kat rumah.. hahahha

did i tell you that i am expecting another boy? hehehhe adam sure kena belasah punya dgn adik. sbb adam belasah adik masa adik blum kluar. duduk la, panjat la, even attempting to bite!

 
Leave a comment

Posted by on June 20, 2009 in simply random

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: