RSS

Crab mayo sandwich

30 Jun

It is easier to control my (diebetic) diet when Ajek is working late at night, which means- no need to cook. HAHAHHAHA..

Today’s dinner is, crab meat with mayo and vege, stuffed in pocket pita (wholegrain). Ahoiii sedapnya. Kalau Ajek ada, mesti sekali duduk je mkn roti pita tu sebungkus. Pakai roti pita lagi senang dari pakai wholegrain biasa, sbb ada poket.. jadinya tak selekeh bila stuff tebal2. Lebih banyak tomato, lebih enak rasanya. Tapi tomato aku mlm ni tinggal sebiji.

Ingredients:

Pita bread
Frozen crab meat
Mayo
Bwg merah sebijik dihiris nipis – optional
Pepper and salt – optional
Tomato, lettuce etc

Instructions:

1) Rebus crab meat sampai masak
2) Lecek ikut suka, kasar2 pun sedap je
3) Campurkan dgn mayo, ikut suka tahap kolestrol masing2 heheh
4) Campurkan dgn semua bhn yg optional tu.
5) Sumbat dlm poket, dgn semua sayur yg menjadi pilihan.

Adalah lebih sedap sekiranya crab meat+mayo itu disejukkan dalam peti sejuk. ohhh nyaman.

sori takde gambar, camera (phone) kat atas.

Dimanakah suami ku ini? belum balik2 lagi. Aku dah nak surrender. Nak mkn ubat selsema. Nnt kalau dia balik, takde sape nak tanya dah mkn ke belum, walaupun soalan tu cuma penyedap mulut je.

++

citer lain.

hari ni budak ofis beli mag, dlm tu ada pasal zee avi. bila tgk2, mcm tak kenal. then they searched youtube. oh sungguh tak sangka, zee avi is kokokaina yg i sangatlah suka. dia ke LA utk record album? kat malaysia org tak pandang dia i think. aku la duk melangut dgr lagu dia selalu kat youtube.

“tuty, zee avi ni kokokaina ke?”, my fren asked me when i entered our evaluation room.

“zee avi? entah. tak kenal”

“cuba ko tgk ni”

tit tot tit tot kat tv screen, using our blu ray player which has the viera cast which enable us to access youtube and picasaweb.

“suara sebijik kokokaina la”

sekali betul.

and this song pnah kluar kat hot.fm.. aku suka, tp tak perasan sape nyanyi masa tu. tunggu2 tak kluar2 lagi. now i know siapa zee avi!

+++

i missed talking to my friends. eheh.. bila on YM mlm2 mana ada kawan2 aku dah. zaman itu sudah berlalu~.. it makes me sad at the same time. and final trimester emotion hits me, i cried when i couldn’t share my excitement with anyone when i found out who is zee avi.

 
2 Comments

Posted by on June 30, 2009 in simply random

 

2 responses to “Crab mayo sandwich

  1. Nisa

    July 1, 2009 at 5:36 pm

    kak tuty…
    now u can change ur blog title to boncet dan toncet; with babies~hehe
    saje je drop by to say hello to u🙂
    take care!

     
  2. ayu

    July 9, 2009 at 2:17 am

    tuty, ahahah. dah lame tak rase emo2 time preknen. tp dulu aku emo ms blm tau preknen, bl dah tau preknen takde pulak emo. mebe sebab takdek org nak lyn kot. anyway, gud lak and congrats utk 2nd baby. hope everything goes well.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: