RSS

cuba bg jawapan

02 Jul

Bangun pagi dah rasa dizzy. Badan rasa seram sejuk. Sampai ofis seram sejuk. Aku berazam utk siapkan kerja by lunch, so boleh balik half day. Mana tau pulak ada kerja ad-hoc pagi2, nak hantar sample ke Japan.

Aku tak suka buat kerja last minute, nnt ada aje yg tak betul. Selalunya, akan pasti ada. Tapi bos jepun aku sorang nih mmg takleh nak dibawak bicara. Aku pun tak faham, dah byk kali aku explain. Maybe aku ckp english dia tak paham2.. nnt la, aku ckp jawa je.

nak buat kerja pun menggigil2. aku text Ajek, mintak amik kul 12.30.. Tapi dia cuma boleh amik aku lepas kul 2. kebetulan ada org lain yg half day juga, aku tumpang je balik rumah.

Nak balik pun susah. Suara dah lain, muka dah pucat, pun susah sgt si kel.ing tu nak lepaskan aku balik. paham2 je la kalau keje kilang jepun, semut nak kluar pun kena isi borang. aku ckp aku nak balik sbb tak sihat. soalan dia, “kenapa tak sihat?”

mcm mana nak jawab?

 
4 Comments

Posted by on July 2, 2009 in simply random

 

4 responses to “cuba bg jawapan

  1. Nisa

    July 2, 2009 at 3:41 pm

    “sbb ari2 i kene tengok muka u. i think i’m starting to develop an allergy towards u kot”

    hehehehe

     
    • t.u-ty

      July 6, 2009 at 10:13 pm

      betul kut. kalau pagi2 rasa semangat pegi keje pun, dtg keje nampak dia terus jadi semangat zuppp jadi sifar. hahah i wish i could say that!!

       
  2. mrs noba

    July 5, 2009 at 5:43 pm

    i pun hangin jer bila baca soalan dia tu. but on 2nd thought maybe dia nak tau tak sihat tu kenapa – batuk ke demam ke selsema ke? ye dak?

     
    • t.u-ty

      July 6, 2009 at 10:12 pm

      hehe entah la MN. dgn dia ni mmg dah lama tahan sabar. dah takde pembelaan/kata2 positif utk ckp pasal dia. hahahha seriously, ini la ‘bebanan’ paling berat kat ofis.

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: