RSS

FTS – final trimester syndrome

08 Jul

aku mengalami gangguan emosi mlm tadi. i cried myself. entahlah, mmg senang sgt nak menangis. tapi nangis sorang2 sape tau, so takde la org pujuk. maka bertambah2 la sedih dan sedu-sedan tu kan.

tp entry ini aku suka. thank you.🙂 we love you too daddy. i know that he loves me and adam, but when the emotion strikes, everything jadi mcm mengikut laluan sbnr.

it must be something to do with the hormones. mcm PMS. but i’ve forgotten how bad my PMS was since i pregnant my first son, adam. as a bf mom, maybe that helps me control my emotion during every menstruation period.

but this second pregnancy, especially this final trimester. i feel like i am having PMS all day long since i hit the “final trimester” door. aku jadi pelupa (sangat2), sangat2 blur (ini menyusahkan aku masa buat discussion), sangat2 sentimentel, sangat2 penyedih, sangat2 pemarah (esp kat tmpt keje).

part pelupa tu, dahsyat. i keep asking, “mana pen aku?”, “mana phone aku?”, “mana dokumen aku pegang tadi?”, “tadi aku ckp apa?”, “tadi aku pegang kotak, nak tape. pastu aku tak tau mana kotak tu. kau nampak?”.. and people, i need to tell you that the kotak is sebesar kotak microwave oven. bukan kotak mancis. it was behind me.

part blur pun aku rasa kritikal. we are having QCC convention in Sept, so semua dept tgh bertungkus lumus nak siapkan project la. aku terlibat utk QA department. i am having a very very very hard time to understand other members idea. semua org dah faham, aku yg tak paham2. sampai kena ckp satu2, lukis draft atas kertas. melampau! lastly aku kena mengaku, “eh korang sorry. aku blur sgt. teruk kan?”. sampai bos geleng kepala smlm masa dia join discussion kitorg, sbb dia tak tau mcm mana nak bg aku paham (org lain dah paham).

sentimental, mmg kes PMS jelas. org lain punya citer sedih, aku pun sama sedih.. sedih sungguh2 plak tu. jadi pemarah pun mmg PMS nyata. minggu lepas aku marah bos unintentionally.

++

mimpi final trimester – baby dah lahir, masa nak susukan tgk2 ada gigi banyak. scary. tgk2 itu adam tp dlm version kecit. cehh..

adam demam panas. nafas pun laju. nak pakaikan aerochamber masa dia tdo nih, dia nangis. tunggu jap lagi la dia bangun. aku tak keje.

 
Leave a comment

Posted by on July 8, 2009 in simply random

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: