RSS

25 Jul

Lepas Adam baik demam, kitorg pergi tolong dia settlekan masalah rambut masam. Adam budak yg sangat aktif tapi tak suka shampoo rambut, kalau shampoo melalak2 mcm kena dera. Maka, utk meminimumkan masalah penderaan dirumah, kami dera dia melalak kat kedai gunting.

Korang kena tgk mcm mana muka org lain. Kitorg as parents senyum geleng2 tgk Adam melalak kena gunting rambut, org lain tgk kitorg mcm dera budak. hmmm percaya tak rambut Adam settle within 1 minute je? believe it. Abg gunting tu pun panic Adam nanges. The last few seconds I had to stop him from repairing Adam’s hair, sbb dah sampai rasa syahdu dlm hati tgk anak nangis. We went to kedai runcit, beli air kotak and Adam merajuk with us for the rest of the night. Sikit pun tak nak pandang kitorg masa balik rumah, duduk diam2 kat car seat, pandang luar.

“sampai hati mama potong rambut Adam..” kata Adam di dalam hati.

Ajek ckp mcm setan gondol. One of his friends at bbsitter hse said, “Adam mcm oyol”.. errr toyol. hahah

kepala terang, dia ligat sgt skrg. mama dah tak terkejar dah dgn perut 32week ni. skrg mulut mama je berbunyi.😛 luckily he understands almost everything i said, masalahnya, dia nak ikut ke tidak.

i would teman him to playground every evening, tp duduk tepi je lah. dia dgn muka nakal akan acah2 nak pegi tepi jln once dia ‘terkeluar’ dari area playground tu. berbunyi la aku kat situ. dia acah2 jugak. then nasib baik dia faham bila arahan diberi sebegini, “adam, sini cepat. kalau tak mama dukung balik rumah terus”..

cot cet cot cet kasut bubblegummers dia berbunyi balik semula ke playground. hahhaha.. hari2 pegi main, hari2 refuse balik.

then today i had to main lumba lari utk sampai rumah. dah sampai depan rumah, dia pilih nak masuk rumah jiran sebelah. ahahha..

update on baby:

sepanjang ptg i had very intense contractions. last2 kul 4 pegi inhouse clinic. tu pun nak berjalan berenti 2-3 kali sampai berjaya buat kawan aku panic. then i said to her, “kau jgn risau, air ketuban belum pecah aku tak beranak lagi”..

i had another round of UTI. arghhh no wonder perut sakit sangat masa buang air. so sakit sampai mengerang kesakitan.

lagi sebulan!

 
Leave a comment

Posted by on July 25, 2009 in simply random

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: