RSS

Weekend yg selesa

03 Aug

Misi hari ni utk beli huggies dry jumbo pack tak kesampaian sbb size L dah abis. Tapi sebab dah sampai, maka sambar je la 2 beg huggies dry comfort. Masih murah RM2 jika dibandingkan dgn pesaing terdekat, Tes.co. Ramainya org hari ni, masyaAllah.

Penangan virus H1N1 ni sbnrnya boleh nampak sbb org dah kurang bershopping di tempat2 yg sesak mcm Gian.t. Walaupun ramai org, biasanya adalah lebih ramai pada masa-masa terdahulu.

Latest death case, kat JB kanak2 berumur 11 thn, tak ada simtom batuk langsung dan cuma demam sehari. That is scary. Mcm doktor yg kitorg selalu visit, H1N1 ni virus baru, sbb tu kita kena hati2, kita tak tau apa yg terjadi kalau virus tu mengalami perubahan/mutasi. So sebaiknya lepas ni, demam je terus pegi bawak ke hospital utk check H1N1. Golongan yg mudah utk dijangkiti antaranya ialah kanak-kanak dan wanita mengandung. There was even a case where a mom had transmitted H1N1 to her unborn child, it was in Hong Kong reported few days ago. I dont know what happen to the baby now. I hope they are both fine. The baby was delivered thru c-sect. Maybe mak dia mmg tak larat dah.

The nesting instict has finally arrive. However, I have yet to pack my hospital bag. Oohh belum sterile bottle and pump! Aku duk risau kalau2 aku ‘ter’masuk wad anytime soon, Ajek mesti pening nak bawakkan apa utk aku. Dah la org perempuan ni byk lapisan pakaiannya. tak boleh kurang satu! hahah

I wanted to write something about Adam but I’ve forgotten what it was. hmm.. he now pretends not to listen to any arahan, such as ‘simpan kasut’. he would take his shoes, make face, then go to another spot, look at me and then put his shoes on the floor. dah 2 hari dah. bagi reason ke apa2 dah tak boleh. then bila mlm ni nak naik bilik, tutup lampu.. dia mula la berkemas – his routine to kemas his toys with daddy before go to sleep. masa tu bila ckp “adam kasut tu ambil simpan dlm rak”.. kelam kabut dia amik kasut2 dia.

I am in the mood of sewing, but I dont know what to sew. Ada terasa mcm nak jahit swaddler sendiri lepas beli newborn swaddler smlm. Senang je tgk design dia, pastu suka2 je jual mahal2.😛 tapi itu typical aku, semangat tinggi membara. Nanti bila cari nak beli flannel tak jumpa, berkubur la impian tu mcm tu saje. Anyway, do anyone know where could I buy flannel and fleece fabric? Fleece tu, aku rasa nnt ada jugak aku beli selimut kat Jusco pastu gunting2 buat baby craft. hmm hmmm aku ada impian nak belajar knitting masa cuti maternity leave. susah tak?

Lately I use commercial shampoo setelah berbulan2 pakai homemade shampoo. Ahh tak tahan. Kelumumur byk, kepala gatal. I like my hair when I wash them using homemade shampoo + conditioner. Easier to manage, pakai jari sahaja, thicker and shinier. Rambut lambat berbau (I wear tudung more than 10hr daily, boleh sampai ke 13hr), tak gatal dan tiada masalah kelumumur langsung! The reason I wash my hair is just because – dah beberapa hari tak shampoo, compared to gatal, bau and dandruff if I’m using commercial one.

grrrrr I ate too much sugar during this weekends.

 
2 Comments

Posted by on August 3, 2009 in simply random

 

2 responses to “Weekend yg selesa

  1. lian

    August 3, 2009 at 12:37 pm

    hye kak tuty…
    erm flannel tu lian ade jgk jmp but its quite expensive jugakla. fleece fabric tu yg cemane??

     
  2. t.u-ty

    August 3, 2009 at 11:21 pm

    fleece tu fabric yg mcm guna utk selimut. its quite comfy to sleep with. sikit panas la kalau nak buat baju, but it is nice to make a wrap.
    flannel jumpa kat mana?

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: