RSS

10 Aug

Malam Jumaat kami dah gerak ke Kluang, utk tdo rumah Pak Ngah. Hajat mula2 nak gerak awal, tp bila dah singgah rumah in-law, mmg panjang la boraknya dgn my SIL.

Sedar dah pukul 11. Adam pun dah tdo, memudahkan perjalanan kami. Nasib tak berapa baik, perjalanan tak sampai 2 jam jadi berjam-jam. Kami sampai ke Kluang hampir pukul 2 pagi, sbb ada lori softlan terbalik kat Simpang Renggam. Jem panjang sgt sampai si ibu mengandung ini tertidur2.. (tapi mmg dah tertidur pun dari awal perjalanan, lagi2 duk blkg kan😉 )

Attended my mom’s convo the next day, picnic kat UTHM, Mak Ngah dah siap2 masak sedap2. Haha dapat jugak mkn ketupat sblm raya, siap ada rendang + lodeh + sambal kacang sekali. Biasanya mmg Tok Mak akan masak ketupat siap dgn lauk2 ni if anak2 dia grad, but this time Mak Ngah took the responsibility. Thanks a lot Mak Ngah, now I wont kempunan for raya. Whee~

Adam posing baek punyer~

Since my brother wont be around after the convo, Mama decided to take the studio package offered at the campus area. Hahaha Ajek sgt la kurang asam, “nak print besar2 pakai D40 je?”.. Tapi nak buat camne kan. Last2 hujung2 tu Didi, my brother took out his camera, menyelamatkan kalau tak selamat. Ajek tak kluarkan camera dia sbb duk sibuk kejar Adam yg seronok sgt dpt tanah luas nak lari. Oii nakalnya budak lelaki ni.

Rasanya diorg ni adalah sekumpulan pelajar yg baru set up bisnes, so camera diorg kecik. Then sewa semua equipments, dari lampu sampai la je backdrop. Pandai diorg cari duit. Hopfuli, gambar diorg tak merepek.😉

Malam tu we had a super fun BBQ. But I had to watch my diet, remember? So mkn cuit2 je la. Siang tu dah mkn macam2, biasa la kalau dah kumpul ramai2 kan. Everybody had commented how BIG my tummy is. I know that too because a new stretch (mark) dah appear kat atas perut, sblm ni kat area bwh2 je. Tuhan sahaja yg tahu betapa gatalnya perut i nih~.. Ironically, the oil did not work, but bedak J&J save me.

Mlm tu jugak gerak balik ke JB. Mata berat gila sampai rumah terus tumbang. Sian gila kat Ajek kena drive sorang, sikit pun aku tak offer (walaupun setakat offer2 ciken) utk ganti drive kete.

Hari ni Adam kena tinggal kat rumah atuk, mama dgn daddy gi shopping hadiah atuk. Sian Adam duk cari mama dia. Then last2 dia diam bila my mom said, “mama keje”.  balik2 dia dah tertido sambil pegang choki2. Mesti auntie2 dia cuba bagi rasuah yang tak berapa berjaya.

Mata kena ketumbit nih, boleh dapat MC ke?

Waaa esok keje, bontot dah berat nih.

 
Leave a comment

Posted by on August 10, 2009 in simply random

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: