RSS

jurutera sedang bekerja

14 Aug

DSC00099pasang mcm ni tau mama

DSC00100goyang2kan sket, bagi masuk

DSC00101kalau tak fit, cuba masuk yg lain

DSC00102pastu cuba naik, selesa tak

Adam mmg suka cari idea main dgn kereta dia. Ini salah satu aktiviti kegemaran dia. Skrew utk sambungan tayar depan dgn stereng mmg dah tercabut2, nut hilang. So mmg dia suka sgt la pasang tayar kat atas dan stereng masuk dlm boot kete dia tu. Gambar ni amik dah lama, dia belum ptong rambut lagi.

So hari ni terjumpa gam uhu, sbb geram dgn dia duk cabut pasang pastu merengek2 kalau salah pasang, takleh nak naik kereta. dah tunjuk pasang betul2 pun, bukannya dia tak tau, tp dia mmg nak tanggalkan semua tu skali. mekanik agaknya adam nih, tapi bahaya betol!..  hari ni aku gam semua. dgn skrew skali.

ptg tadi, muka Adam pelik mcm nak  tanya, “mama, mcm mana ni?” hahah aku terus gelak tgk muka dia. priceless.

mcm nak ckp “gotcha!”

dia pun gelak sama la bila nampak mama dia gelak. tarik2 stereng sampai boleh buat wheely. fuiiyoo..

nampak tak kereta merah kecit kat blkg adam dlm gambar ni? tu kereta bomba, battery operated. dia suka sgt duduk atas kereta bomba tu masa tgh bergerak. asal kereta gerak je, adam kejar nak duduk atas tu. camne?

**

jurutera qa sorang nih dah berjaya membersihkan pam dan botol. just in case kan. rasanya kena pakai pam for the first few weeks post-partum, harapnya tidaklah. tak sanggup rasanya nak berulang alik ke hospital.

tadi baru first time hidupkan FS. panic! tak de suction pun? dah highest level dah. ok rilek rilek.. rupanya tak ‘click’ bebetul kat tubing dia. isk seram sejuk dibuatnya. haha aku suka la FS walaupun belum pakai. sgt simple. takde la wayar AC cable melintang2. ni belum try handsfree kit lagi nih. nak try tadi mcm merepek la pulak.

seminggu aku duk umah, mcm2 aku buat, tp mcm tak habis2 nak menyambut si kecit, nak siapkan barang2 raya, beg baju adam, baju raya adam. si daddy dgn mama punya? kami ni seadanya la, dah ada anak mmg lain betul perangai kami. dulu dah fikir mcm2 nak beli utk raya, skrg.. dpt tgk adam pakai baju cantik rasanya dah seronok.

sebakul medela

sebakul medela

i am so avoiding rice and bread. so far so good. pls baby hang in there, hold tightly to mama. we have another 2 weeks of strict diet. after that you can have your creamy, delicious mama’s milk. hmmm i hope abg adam wont be so jealous🙂

 
4 Comments

Posted by on August 14, 2009 in simply random

 

4 responses to “jurutera sedang bekerja

  1. mrs noba

    August 14, 2009 at 8:55 am

    dah nak dekat dah due date…
    take care!

     
    • t.u-ty

      August 14, 2009 at 10:34 am

      aah dah dekat dah. i’m going for induce labor, paling awal 2 minggu lagi, paling lewat 2-3 hari lepas 2 minggu. hahah😀

       
  2. peaceza

    August 18, 2009 at 12:11 am

    tuty, medela fs tu kene pakai regulator ke? aku beli swing jek aritu

     
    • t.u-ty

      August 18, 2009 at 4:06 am

      regulator? you mean adaptor for 240V malaysian socket-type ke? aah kena sbb plug yg dia provide utk US market, tak fit dgn kita punya.

      pump apa2 pun ok, yg penting DETERMINATION! hehehe semangat nih.

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: