RSS

about wishlist

14 Aug

last few days, when i was extremely tired and sleepy, ajek asked a question.

“yang, awak nak apa?”

“nak apa? apa?”

what he meant was something like, “kalau saya nak belikan apa2, nak apa?”

being sleepy all i can answer is, “apa je la yg saya nak, saya ni tak byk keinginan”.. arghh jawapan itu sgt la humble. mmg isteri idaman setiap insan. hahahha.. but i am still interested with what you offered to give me that night.

pagi ni bila aku teringat that very short conversation, i know how should i answer his question. that was A VERY MEANINGFUL question my dear😉

here what you should buy for me (hahaha sape suh tanya~):

I dont need any latest phone or laptop. I am happy with this handphone you had gave me for my birthday, thank you sayang! And I can use your macbook when i’m at home. so what i need?

-janome or singer sewing machinejanome
-a reliable stand mixer. Phillips would be nice, electrolux would be good, kitchen aid would be better. haha
-a reliable oven. i could settle with Zanussi.

happy altuty

-a maid? boleh kira skali? hahahha

tapikan, bila nak list. mesti tak sudah. ok la, I’ll settle with this list first. Lambat laun nnt saya ckp je terus apa nak.😀

i love you ajek.. thank you for asking the question. soalan pun saya dah happy hehehhe (harapan semoga menjadi kenyataan.. yabebabeduuuuu~~)

me!!

me!!

 
8 Comments

Posted by on August 14, 2009 in simply random

 

8 responses to “about wishlist

  1. Nisa

    August 14, 2009 at 12:45 pm

    saya jugak sedang kuat meng-wish saya dapat beli mesin jahit sbb teringin nak rasa pakai baju buatan sendiri hehe..dah usha singer…tp singer kat sini sume stok lame…takde yg canggih pakai program design jahitan die..sume pakai tolak tombol aje haha…
    ntah bile la plak nak usha electrolux punye sewing machine. nak mintak mak mertua turunkan mesin jahit die pada saya…ehem segan la plak haha
    ape brand yg bagus ek utk portable sewing machine?

     
    • t.u-ty

      August 14, 2009 at 12:54 pm

      singer, brothers and janome.
      brothers murah, and reliable. dari jahit baju ke jahit quilt, semua boleh utk price range RM600-700.
      singers, mahal sket la utk basic function (RM500-600), tp sgt sgt sgt userfriendly.
      janome, all you can do in one machine! sengih sket RM2k (approx).

      tapi, mesin apa2 pun tak kisah. mcm phone brand la. semua boleh call/sms/mms/3g. beza2kan function2 lain as added value.

      iskk ngidam betul mesin jahit nih.

       
  2. LIAN

    August 15, 2009 at 6:00 pm

    heheheh kak tuty! harus janome satu! hahaha.. sgt best pki janome kot! lian baru terbayang2 kot2 la bley ngecek kat ayah lian bli janome satu for birthday kan =P ni lian pki mesin jahit kecik haha pantang tebal sket.. mase tgh jahit.. kain tuh jalan.. dengan mesin2 tuh jalan skali haha. kak tuty cant wait for si tecik! =) hehe

     
  3. t.u-ty

    August 15, 2009 at 9:02 pm

    nisa, you can go to singer website for their sewing machine range.

    kalau nak beli janome, i think you can buy from epal center. kalau beli sewing machine, diorg provide free lesson (setahun!) skali utk make sure kita fully utilize the machine..

    lian, amboi mengecek mesin jahit tu. hahaha bagus la kalau ada nnt boleh tempah quilt from you. nnt raya dtg la rumah, si kecit dah ada insyaAllah.. doa2kan la semua sihat2.

     
  4. nisa

    August 16, 2009 at 9:12 am

    epal center tu kat mane? haha sesungguhnya saya masih takde idea kat mane nak carik mesin jahit…kecuali di kedai singer…
    blom lg usha kat area tpt len…
    kat kedai ape ek slalu jual mesin jahit? kedai barang elektrik agak2 ade tak? hahaha…

     
    • t.u-ty

      August 18, 2009 at 4:04 am

      ekekeke.. saya dulu bingung gak tak tau kedai apa jual mesin jahit.😛 mmg mesin jahit ni dijual kat kedai mesin jahit! kalau dah jumpa satu mesti terus jumpa byk.. hehe

      tp so far saya tau janome punya brand, saya belum pnah jumpa kat kedai mesin jahit lagi😉 maybe ada la, saya je tak tau.

      try go to epal.com.my, kat situ boleh lagi tau mcm mana nak sign up for their program.

       
      • Nisa

        August 19, 2009 at 10:48 am

        thanks a lot kak tuty!! really really helpful info. will surely check out epal.com.my jap lg..

        selamat menyambut ramadhan kak tuty!!

         
  5. Nisa

    August 19, 2009 at 10:45 am

    thanx a lot for the info!! really really helpful🙂
    will check out epal.com.my tu jap lg

    selamat menyambut ramadhan kak tuty!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: