RSS

i am at home, lagi!

21 Aug

i dpt mc terus sambung ke maternity leave. that makes me a happy person. 3 hari pergi kerja mcm nak pengsan punya penat. kebetulan mmg keja tgh memuncak. time ni la dia nak byk kerja kan? balik kerja je, mmg tak nampak dapur, nampak katil je. tido sampai pagi ok.

maybe my Hb is low, maybe it is due to my condition  – GDM, byk sebab..

nothing wrong with me, as long as i take a very gooood care of myself. air ketuban byk, baby’s weight estimated around 2.8 – 2.9kg. in 2 weeks time, boleh add up another 200g. there, i am expecting a chubby 3kg baby.

i expressed my concern on the blood sugar monitoring lately, where i would always go beyond 7mmol/dL. then he said, “dah 35+ wk ni, kalau mcm ni kita kena inject insulin, unless you take a strict diet”

“i dont want the injection. i’ll take care my diet!!” haha gila saiko masa tu. saje je.. lagipun insulin kena inject sendiri, i wont do that, i know i couldn’t! nak prick diri sendiri pun tak cool2 lagi, duk pejam mata je.

ok, 2 weeks to go. i’ll be resting at home. kalau buat semak-balik beg2 hospital tu, ada gaya kena revise. so aku tak nak tgk dah.

selamat menyambut kehadiran ramadhan.

p/s: stretch kat perut ni sakit, mcm boleh koyak. tak berani nak minum air byk2 sbb nnt dia stretch lagi. mcm nipis gile kat satu area tu, besar mcm seposen je, tp dia punya perit.

 
1 Comment

Posted by on August 21, 2009 in simply random

 

One response to “i am at home, lagi!

  1. lian

    August 21, 2009 at 1:09 pm

    kak tuty get a rest ya! and all da best kak tuty.. =) insyaAllah sumenye ok.. lian doakan… =)

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: