RSS

menu utk esok

25 Aug

mmg dari kecik tak biasa mkn nasi + lauk2 utk buka puasa. pusing balik mee, mihun, kueytiau, jadi la hailam ke, mi jawa ke, mihun sup ke, ladna ke, pape je lah.. pastu mesti ada – kuih muih. kadang2 takde pun mknn berat mama buat, duk belasah kuih je. bila masuk SSP baru la mkn nasi masa buka, mmg pelik lah pada aku masa tu. tapi rupanya tak ramai org yg pelik pun. hahahha

tiap2 kali lepas mama balik skolah (dulu dia cikgu kecik, so selalu la balik awal.. skrg je balik kul 4 paling awal).. mesti dia selak2 buku resepi dan membuat perbincangan dgn ahli2 kluarga yg lain. kuih apa hari ni?

nak kata aku ada feveret kuih, tak ada sbb semua aku suka. tapi aku akan pilih kepada jenis pulut – pulut bakar, pulut serunding. takpun kuih yg berbalut2 such as koci, abuk2, tepung pelita. sbnrnya aku bantai semua kuih. tak kisah la donat ke, keria ke, apam ke.. tapi aku tak mkn kuih lapis. hahhaha takde reason. aku pun tak tahu kenapa. dgn kole kacang, sbb masa kecik suka sgt mkn sampai muntah.

so esok, kalau sihat la. insyaAllah, nak buat makaroni bakar. aku takde oven, jadi kita gunakan microwave oven saje. kalau larat lagi, boleh la buat kuih keria atau cek mek molek atau ondeh2. tapi aku tak perasan aku ada ke tak tepung ubi.

i was not in my best condition today, mcm lembik2 skit. tadi pegi belanja barang dapur, pastu ajak Ajek pegi pasar Ramadhan, nak cari kebab (craving!). Ajek suh pakai mask. Keadaan panas, aku lembik2 pastu pakai mask. tak sampai satu round je aku dah mcm nak pengsan. hasrat nak masak mmg terus cancel. balik rumah leper je atas sofa. luckily hari ni mkn rumah in-law. sampai skrg aku rasa loya2.

contractions mcm dah kuat and kerap. baby move sikit2. aku ada instinct tht i wont reach the induction date (which ada lagi 10 hari dari skrg).. tgk dulu mlm ni mcm mana. kalau ada petanda nak bersalin, then this would be my last entry as a mother of one. hahaha

i am going to be a mother of two? am i ready? dush dush.. gila cuak bila memikirkannya.

adam tido mcm ketakutan mlm ni sbb siang tadi the kids frightened him with a big dinosaur plush toy. kesian dia. serius nmpk dia takut.

 
3 Comments

Posted by on August 25, 2009 in simply random

 

3 responses to “menu utk esok

  1. syahnana

    August 25, 2009 at 7:44 am

    assalamualaikum…
    me, nana SEE sec4 batch99 UTM…hahaha complete…
    enjoy ur final term pregnancy…huhuhu i baca ur blog pon raser seksa pregnant ngan diabetes nih….but i hope everything will be ok…

    pasal mom of 2…I AM mom of 2 alredi :)…its FUN….well actually byk ups n down…tapi lama2 biasa la kan…

    ok…take care…

     
  2. t.u-ty

    August 25, 2009 at 10:11 am

    hi nana.. hahaha kalau kau letak syahnana tu je pun aku dah ingat dah.😛
    mother of 2 already? bestnya.
    takde la seksa sgt kalau disiplin, tp bila dah mcm2 mknn dpn mata, mesti kluar dari landasan punya. camne nak thn minum air masak je time2 org minum air sirap bandung soda? hahha

    happy ramadhan🙂

     
  3. lian

    August 25, 2009 at 3:36 pm

    okeh kak tuty! all the best eh! insyaAllah sume ok.. amin~

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: