RSS

Aidan is home!

09 Sep

Aidan was discharged on Monday eventho the bili level has yet to reach 10. This is because the paed thought Aidan has took a very long time to recover, and she kesian us the parents. Itu pun kena amik ptg, kalau tak pagi2 dah boleh amik.

DSC00387

Today, we need to send Aidan for follow-up review. Hopefully he WOULD NOT BE RE-ADMITTED, just like his brother Adam. Hmmm I guess the ‘jaundice madness’ would just be inherited by all my children. Aku pnah serik nak beranak sbb kes Adam dulu duk kuning memanjang. I could endure the 12hour pain in the labour room, but I could not tahan the 6 weeks ulang alik to 2 hospitals and met 3 paeds!

Today also we sent Adam to his babysitter hse, just to make him siuman again. Dia mcm hilang arah takde kawan. I pitied him so much. Dia boleh tahan la jeles dgn adik, duk kepit dgn mama je. I tried to layan both of them. Nasib baik newborn ni tido banyak. So tiap kali dia tido I would play with Adam. Paling sewel kalau dedua nak tdo. I would choose sofa panjang where Adam would sleep at one end, and I would BF Aidan at another end sambil sblh tgn kena pegang kaki/peha/dada Adam. When Aidan finally asleep, I would put him on that sofa too. hihi

DSC00382

Secara magikal, Adam tidur dgn kaedah yg sangat sopan sejak ada adik. Dia tak lasak pun. Kami tidur berempat diatas katil. Cuma mak bapak kalau nak pusing kena raba hujung tilam agak2 tak terbabas. hahahha

Ajek surprised me with a new watch last week. It is pink!! Mula2 pakai mcm pelik je jam warna pink, but in the end I realize that the watch would matched with most of my baju.. haha baju kurung je i takde pink.๐Ÿ˜€ Eheh thank you sayang~.. terus semangat siapkan juadah berbuka utk hari itu. Iya, saya masih belum seminggu postpartum dah kelentang kelentung didapur, sudah drive kereta dan juga ke Metrojaya, Plaza Pelangi. Nasib baik takde apa2 yg terkoyak atau seumpamanya. Hari ni hari ke-14 postpartum, saya telah mengunjungi Holiday Plaza dan AEON Tebrau City. Pasar Ramadhan tak berani, sbb sesak2.

I got a temporary maid now, my mom hired her to help with the kids and kemas rumah. Thanks Mama. I still do the cooking (except for that day because I was down with fever, I was glad that Adam behaved so well). And because I do not need to kemas rumah and do the laundry I find myself less marah2. Alasan la tu? hahahhaha

The maid is VERY efficient. So efficient and so cepat, she does not bother to ask what to do next, she just ‘do it’! She washed Aidan’s clothes in washing machine.. arghhhhhhhh!! Satu je la dia ni, dia kurang bertanya. Aku ni plak jenis org kalau tak tanya ingat dia dah tau. Mmg salah aku la, takde work instructions and procedure. Takde gantung operational instruction manual.. haha apa ingat kat kilang ke? The maid ni sampai ke rumput pun dia ketam, siap cangkul. Dia plan nak tanam serai dpn umah i~!! yg tanahnya cuma sekaki lebar tu~!! terus aku ckp “eh serai tak boleh tanam sini, nak tanam kat luar sblh sana, nnt rumah semak”.

Sebagai ibu bapa bekerja, rumah kami mmg la berhabuk. Kami cuma bersihkan mana yg patut (which mana yg dicapai oleh Adam) dan melompat menggelabah bila ada org nak dtg rumah. hahahaha skrg rumah i sudah bersih~ sila la dtg.

The EBM stocks sudah tidak cukup freezer!

 
8 Comments

Posted by on September 9, 2009 in simply random

 

8 responses to “Aidan is home!

  1. lian

    September 9, 2009 at 12:16 pm

    kak tuty.. cant wait to see more aidan pic!=)

     
    • t.u-ty

      September 9, 2009 at 12:19 pm

      aidan skrg tgh hitam sbb berjemur under phototherapy last week. kejap2 nampak dia hitam, kejap2 nampak merah, kejap2 nampak kuning.

      hahha nnt la, his daddy would set up a photo session for him. tunggu la saje๐Ÿ™‚

       
  2. mrs noba

    September 9, 2009 at 2:20 pm

    welcome home aidan!!!

    beli fridge baru tuty..ngeeeeeeeeeeeeee.

     
    • tuty

      September 10, 2009 at 1:44 pm

      ahahah.. fridge skrg yg ada ni pun dulu beli sbb Adam.. Aidan nak kena beli jugak ke?๐Ÿ˜€

       
  3. nisa

    September 9, 2009 at 7:58 pm

    tau la rindu nak buat keje QA…takyah la sampai WI skali kak tuty hehehe…^o^

     
    • tuty

      September 10, 2009 at 1:47 pm

      mcm2 WI nak kena buat ni.. dah tu kena buat dlm bahasa dia la plak.๐Ÿ˜€

       
  4. Ayu Hafiz

    September 10, 2009 at 2:24 pm

    tuty..congrats yer….wah susu byk sampai xcukup space ek..beshnyaa..

     
    • t.u-ty

      September 11, 2009 at 2:22 am

      thanks๐Ÿ™‚
      susu byk sbb aidan kat hospital 8 hari.. duk pam gila2 every 2-3hr. tiap kali pam 30min+.. haha

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: