RSS

mama ciki

06 Oct

seperti yg dijangkakan, Aidan susah nak tdo last nite sbb nak buang air. muka dia merah2 meneran, buat aku selalu teringat camne susahnya nak push him out of me. i guess he pushes hard too.

smlm aku terfikir, kalau lelaki boleh bersalin, senang kut. sbb diorg kuat nak push (?).. aku ckp camtu kat Ajek, dia ketawa je. betul, it drained out my energy. betul kan korang? (bg yg tidak mengambil epidural, ya.. hahahha)

i shall do some shopping for my wardrobe. bukan apa, masa pregnant hari tu, we did some spring cleaning. maka saya telah men-dump baju2 ala ciki zaman anak dara. sangat lah tidak proper bagi seorang ibu yg mempunyai perut berlipat dan stretch mark utk memakai baju2 ciki itu. saya pernah menjadi ciki? HAHAHAHAHAH saya masih ciki di mata anak2 saya, walaupun suami saya mata ciki, tp dia cuma ada mata ciki sbb hatinya pada saya. mata itu kalau dicungkil, hilanglah ciki2 itu.

how do you handle your partner who really looooooooove to look at sexy ladies? for ajek case, tak kisah tua ke muda, he would look at them. if i spot any sexy/young/pretty lady, i would immediately look at him. it is so fun to kantoi him, see him berlakon mcm tgk tmpt lain. ahahaha.. i cant do much about that, i had to accept that he had the balls that make him like that. if the balls get itchy, that is another story. ckp senang kan?

setelah baju2 ciki di-dump. maka saya telah ketiadaan baju tiap kali nak kluar. semua buruk2 belaka. urghhhh menjadikan waktu memilih pakaian menjadi sangat stressful. walaupun ada baju yg tidak dibuang, tp baju2 tu susah utk dipakai sbb design-nya menyukarkan ibu ciki muda ini utk BF. last2, pakai shirt.😦 sangat tak ciki.

hmm i sudah masuk dlm jeans pre-pregnancy walaupun agak ketat di babat. ajek menjawab dgn jawapan yg menempatkannya di golongan suami mithali idaman bila ditanya, “yang, saya gemuk tak?”

i guess he handled the question quite well every time he was asked. he would never say, “gemoknyaaaaaaaaaaa~!!” even though i know that i weigh more than 55kg. paling teruk pun he would tell me to change to another dress/blouse/pants if they look awful on me.😀

dah 6hb. i am going to work on the 27th. dush dush..

 
4 Comments

Posted by on October 6, 2009 in breastfeeding, mama adam writes, simply random

 

4 responses to “mama ciki

  1. lian

    October 6, 2009 at 1:15 pm

    hahaha kak tuty.. so funny to read bout the ciki thingy! trully u are a cool wifey n mummy! suspek sama kak tuty!~ hr tu kat hospital dah jumpe sume org for 1st time (except abg mir la kan- dier terlbey slalu suda)- ketar2 jugak!=P seb baik dd cool jek! haha hehe tp xsempat jmp kak tuty.. abg jek.. and fathin… hehe next time i hope so~ wee aidan dah sehat Alhamdulillah.. u are a good mommy kak tuty.. its a great solution u found out! hug kises for aidan k? nnt nk tgk pic lg! hehe =) not too late.. slmt hr raya kak tuty..

     
    • tuty

      October 7, 2009 at 3:34 pm

      hhaha.. gelabah ke?
      selamat hari raya gak.. dtg la umah mesti lagi gelabah!

       
  2. syahnana

    October 7, 2009 at 8:39 am

    kenapa ehhh…kalo time kita on maternity leave tuh raser kijap jer namploh ari….tensen aku….

    tak puas okkkk…..

     
    • tuty

      October 7, 2009 at 3:35 pm

      ooo betul!!!!!!!!! kalau kije, nak abiskan 2 bulan tu mak aii lama betul! duk umah jaga anak siang mlm kejap je rasa.

      aku rasa kena up lagi sapai cuti 3 bulan la.

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: